Στη Θεσσαλονίκη έδρασε ο ιπτάμενος τροχονόμος!

«Εβρεξε» κλήσεις της Τροχαίας ο ουρανός της Θεσσαλονίκης. Οι κλήσεις... έπεσαν από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στα κεφάλια οδηγών που ξεχύθηκαν στους δρόμους για πασχαλινές εκδρομές, αδιαφορώντας για τον ΚΟΚ.

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα. Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της, η τοπική Τροχαία είχε στη διάθεσή της και το ελικόπτερο της αστυνομίας. Επιβάτης του ελικοπτέρου, που έκανε περιπολίες από αέρος, ήταν αξιωματικός της Τροχαίας και συντόνιζε τις προσπάθειες για αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα που εντοπίζονταν από ψηλά έφταναν άμεσα, ως πληροφορία, στο κέντρο επιχειρήσεων και αντιμετωπίζονταν από τις επίγειες δυνάμεις, που γνώριζαν πλέον προς ποια κατεύθυνση να κινηθούν για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Εκτός από τον εντοπισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων, ο... ιπτάμενος τροχονόμος διενεργούσε και ελέγχους για οδηγούς-παραβάτες. Στις τέσσερις πτήσεις του ελικοπτέρου, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις σε οδηγούς με επιθετική οδική συμπεριφορά, οι οποίοι αποτελούσαν κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Υστερα από σήμα του ελικοπτέρου, τροχονόμοι σταμάτησαν 19 οδηγούς που πάτησαν διπλή γραμμή και τους επέβαλαν πρόστιμο 400 ευρώ. Η συγκεκριμένη παράβαση συνοδεύεται από ποινή επτά βαθμών στο point system

espresso 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα