«Όλη η πόλη μια παρέα» σήμερα Κυριακή του Πάσχα στη Νέα Παραλία στην Θεσσαλονίκη

«Όλη η πόλη μια παρέα» σήμερα Κυριακή του Πάσχα στη Νέα Παραλία, δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Η εκδήλωση «Παραδοσιακό Πασχαλινό Γλέντι: Όλη η πόλη μια παρέα και την Κυριακή του Πάσχα», θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Νέας Παραλίας δίπλα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου από τις 11 το πρωί, για ένα αυθεντικό Ελληνικό παραδοσιακό γλέντι.

Εκτός της προσφοράς ψυχαγωγίας, της διαιώνισης των εθίμων και της παράδοσης μας, η Πασχαλινή αυτή εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσφέρει και κοινωνική αρωγή σε μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας, οι οποίοι εκείνη την μέρα θα μείνουν στην πόλη μας.

Από τις 6 το πρωί θα αρχίσει το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία, ενώ από τις 11 θα διατίθενται στον κόσμο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους Πασχαλινά εδέσματα, κρασί, αναψυκτικά κ.λ.π.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης νέοι και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορα μέρη του τόπο μας, θα προσφέρουν στο κόσμο κόκκινα αυγά και τσουρέκια.

Δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, θα στηθεί εξέδρα, κατάλληλα διαμορφωμένη για τη παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας και ο Νίκος Αβαγιανός που θα είναι και ο συντονιστής του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους, καλώντας τους παρευρισκομένους να συμμετέχουν.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των χορευτικών έχει ο Δημήτρης Βουβάκης.

Την οργανωτική επιμέλεια της εκδήλωσης, έχει αναλάβει η αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), η οποία θα μεταδώσει ζωντανά μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης TV 100 όλη την εκδήλωση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα