Πρόβλημα μεταφοράς στα σχολεία για 5.500 μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα μεταφοράς από και προς τα σχολεία τους αντιμετωπίζουν περισσότεροι από 5.500 μαθητές, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της επ' αόριστον απεργίας που ξεκίνησαν από σήμερα ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων υποστηρίζουν ότι μεταφέρουν εδώ και 18 μήνες τους μαθητές (από το Σεπτέμβριο του 2006) χωρίς να αποζημιωθούν, και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που ανέρχονται στο ποσό των περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Λεωφορείων, Αθανάσιο Γκαγκαμάνη, η σχετική έγκριση για την καταβολή των χρημάτων εκκρεμεί από το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, και διευκρίνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως ότου καταβληθούν τα χρωστούμενα.

Οι 75 ιδιοκτήτες με περισσότερα από 200 λεωφορεία, εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών (Περιστερά, Λιβάδι, Αγγελοχώρι, Κερασιά, Φιλαδέλφεια, Νεοχωρούδα, Ξηροχώρι, Αγχίαλος, Μεσημβρία, Λουδίας, κ.ά.) προς τα σχολεία γειτονικών περιοχών.

Οι μαθητές εξυπηρετήθηκαν σήμερα για τη μετακίνησή τους με ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ η μεταφορά των ΑμεΑ πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά την απεργία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα