Έξυπνες στάσεις στη Θεσσαλονίκη

Το σύστημα τηλεματικής που ενημερώνει τους επιβάτες για τους χρόνους άφιξης των δρομολογίων εγκαινίασε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Μέχρι στιγμής λειτουργούν οι 104 από τις 200 «έξυπνες στάσεις» για τα λεωφορεία της πόλης.

«Σήμερα κόψαμε την κορδέλα των εγκαινίων, των λεγόμενων έξυπνων στάσεων της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν εφαρμογές τηλεματικής. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα, είναι να 'κόψουμε δρόμο' ως χώρα στον τομέα των μεταφορών» δήλωσε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

«Με την τηλεματική ο ΟΑΣΘ έχει καταφέρει να μπορεί να 'βλέπει' πού είναι κάθε λεωφορείο και κάθε φορά πόσοι επιβάτες έχουν κόψει εισιτήριο, να 'βλέπει' επίσης πόσα καύσιμα έχει το λεωφορείο αν υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με την ασφάλεια που μπορεί να ανακύψουν στο μέλλον. Την ίδια στιγμή με την τηλεματική μπορεί να γίνονται οι αναγγελίες για τις επόμενες στάσεις και ηχητικές αναγγελίες μέσα στο λεωφορείο, αλλά και μπορούν πια οι επιβάτες στις στάσεις, όπως βλέπετε και εδώ, να ξέρουν πότε ακριβώς θα φτάσουν τα επόμενα λεωφορεία» εξήγησε.

«Βγάζω το καπέλο στον ΟΑΣΘ που προχώρησε γρήγορα και με λίγα χρήματα» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός ώστε αντίστοιχο σύστημα τηλεματικής να λειτουργήσει στην Αθήνα έως το 2010.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα