Στα "θρανία" οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης

Στα «θρανία» κάθονται από σήμερα επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης με στόχο την επιμόρφωσή τους ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα το επιβατικό κοινό. 'Ετσι, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα παρακολουθούν καθημερινά τα σεμινάρια που υλοποιεί η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης σε αίθουσα του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν «επικοινωνία και τουριστική συνείδηση», «πρώτες βοήθειες και υγιεινή», «τουριστική γεωγραφία», «αγγλική ορολογία για οδηγούς ταξί», καθώς και «παρουσίαση διατάξεων ΚΟΚ».

Ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας, Θεόδωρος Αθανάσαρος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρθηκε στα σεμινάρια επιμόρφωσης των οδηγών ταξί, αλλά και σε ορισμένες καταγγελίες πολιτών για απρεπή συμπεριφορά.

«Κατά καιρούς -είπε ο κ. Αθανάσαρος- υπάρχουν καταγγελίες για απρεπή συμπεριφορά, όμως προβλήματα δεν αντιμετωπίζει μόνο αυτός ο κλάδος. Εμείς στηρίζουμε το ταξί, μετά το λεωφορείο, ως δεύτερο μέσο μεταφοράς στην πόλη. Οι οδηγοί ταξί με τα σεμινάρια θα γνωρίσουν καλύτερα τα μνημεία και τα αρχαία της Θεσσαλονίκης, θα μάθουν λίγα αγγλικά, αλλά και πρώτες βοήθειες για να μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στους πολίτες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα