Προβλήματα φόρτωσης και εκφόρτωσης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Προβλήματα φόρτωσης και εκφόρτωσης κοντέινερ παρουσιάζονται στους δύο τερματικούς σταθμούς εμπορευμάτων του λιμανιού Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής από την εργασία και τις υπερωριακές απασχολήσεις, την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος (ΟΛΘ).

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων άρχισαν σήμερα, θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ - όπως έχει ανακοινώσει η ομοσπονδία τους - τη Δευτέρα 7 και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργίες.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΛΘ, κ. Μιχαηλίδης, τα πλοία που βρίσκονται μέσα στους δύο σταθμούς θα περιμένουν μέχρι την Τρίτη, ώστε να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν τα εμπορεύματά τους.

Πρόσθεσε δε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές στον ΟΛΘ πραγματοποιούνται, προκειμένου να αναστείλουν την παραχώρηση των δύο τερματικών σταθμών εμπορευμάτων σε ιδιώτη, καθώς θεωρούν πως ο Οργανισμός είναι κερδοφόρα επιχείρηση και ότι μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις, όπως η ολοκλήρωση του 6ου προβλήτα και η κατασκευή νέου προβλήτα δίπλα στους ήδη υπάρχοντες, ο οποίος θα μπορεί να παραχωρηθεί.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα