Αδιαφορούν οι Θεσσαλονικείς για την πολιτική

Το 46,4% των δημοτών της Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι ενδιαφέρεται από λίγο έως και καθόλου για τα πολιτικά δρώμενα, σύμφωνα με τα ευρήματα σφυγμομέτρησης, την οποία διενήργησε η εταιρία Interview και δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

 


    Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά, το χρονικό διάστημα από την 1η έως και την 5η Οκτωβρίου, σε τυχαίο δείγμα 605 ατόμων, ηλικίας άνω των 18, τα οποία είναι ψηφοφόροι στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, δηλαδή του κεντρικού και των όμορων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 33,5% των δημοτών ενδιαφέρεται λίγο και το 12,9% καθόλου για την πολιτική. Το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δε διαβάζει ποτέ τα προγράμματα των κομμάτων, ενώ το 45,2% απάντησε ότι σπάνια ασχολείται με τα συγκεκριμένα έντυπα.

    Το 21,9% ανέφερε ότι επιλέγει κόμμα σύμφωνα με το προφίλ του αρχηγού και το 19,4% πως το ψηφίζει ανάλογα με τα στελέχη του. Επίσης, το 51% δήλωσε πως ψηφίζει πάντα το ίδιο κόμμα, το 15,5% ότι αποφασίζει την τελευταία στιγμή, ενώ το 33,5% απάντησε πως προβληματίζεται πριν αποφασίσει να ψηφίσει.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 92% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ βουλευτικά γραφεία και μόνον το 7,7% δήλωσε πως τα επισκέπτεται συχνά. Το 76,8%, εξάλλου, απάντησε ότι δεν έχει βοηθήσει κόμματα ή υποψηφίους, ενώ το 87,1% δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί ανοικτές πολιτικές συγκεντρώσεις.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα