Εκλεψε άλογο και έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης

Ακριβά κόστισε σε έναν 35χρονο Αλβανό το εγχείρημά του να κάνει πριν από μερικές ημέρες μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με ένα άλογο που ανήκει στον Ιππικό Ομιλο Καλαμαριάς. Καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση τριών χρόνων και τεσσάρων μηνών με τις κατηγορίες της ζωοκλοπής και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ο ίδιος ο Αλβανός στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι το άλογο περιφέρονταν ελεύθερο. Ετσι το ίππευσε και θέλησε να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί, ο Αλβανός έκλεψε το άλογο από τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμαριάς στην περιοχή του Φοίνικα.

Ομως πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο Αλβανός, αντί να διαφύγει με το άλογο από την περιοχή του Φοίνικα στη γειτονική ύπαιθρο, κινήθηκε προς το κέντρο της πόλης.

Οπως κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη του αλλοδαπού, κινητοποιήθηκε όταν κατά τη διάρκεια της βάρδιας του σε περιπολικό δέχτηκε μία κλήση πως κάποιος ιππέας κινούνταν αντίθετα με το άλογό του στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και είχε προκαλέσει μάλιστα και φθορές και σε διερχόμενο ταξί.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του υποστήριξε ότι το άλογο περιφερόταν ελεύθερο στην περιοχή της Καλαμαριάς και αποφάσισε να το καβαλήσει για να κάνει μία... βόλτα στη Θεσσαλονίκη. «Βρισκόμουν με ομοεθνείς μου, κοντά στα γήπεδα της Μίκρας και όταν είδα το άλογο σκέφτηκα να το καβαλήσω για να κάνω μία βόλτα. Δεν το έκλεψα» είπε στην απολογία του.

Ο αλλοδαπός τελικά κρίθηκε ένοχος και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα