Κινέζικη "μαφία" στη Θεσσαλονίκη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν δύο Κινέζοι, οι οποίοι κατηγορούνται για ξυλοδαρμό συμπατριωτών τους -εμπόρων ρούχων- επειδή δεν υπέκυψαν στις απειλές τους για παροχή προστασίας.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι δύο Κινέζοι, 24 και 26 ετών, κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, καθώς επίσης για φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται ένας ακόμη συμπατριώτης τους, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι τρεις κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο σε 35χρονο συμπατριώτη τους, ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων, ζητώντας 3.000 ευρώ προκειμένου να του παράσχουν προστασία. «Αν δεν μας δώσεις τα χρήματα, θα σε ξυλοκοπήσουμε άγρια και θα σου σπάσουμε το μαγαζί», φέρονται να τον απείλησαν. Λίγες μέρες αργότερα, έκαναν πράξη τις απειλές τους, εισβάλλοντας στο μαγαζί του θύματος και κάνοντάς το «γυαλιά καρφιά». Ακόμη, δεν δίστασαν να τον ξυλοκοπήσουν άγρια, με συνέπεια ο 35χρονος να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της πόλης. Την ίδια τύχη επιφύλαξαν σε έναν ακόμη συμπατριώτη τους έμπορο από τον οποίο ζητούσαν 5.000 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία των θυμάτων, οι δύο φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα