Σχέδια ανέγερσης δύο νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη

Την ανέγερση δύο νέων υπερσύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενός Παιδιατρικού και ενός Ογκολογικού, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Για το λόγο αυτό υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του δήμου Μίκρας, ενώ στην περιοχή της Καρδίας επελέγη ο κατάλληλος χώρος για την ανέγερση τους. Τα δύο νοσοκομεία θα είναι συνολικού εμβαδού 80.000 τ.μ. και θα απασχολούν περίπου 6.000 εργαζόμενους.
Ωστόσο η παραχώρηση του οικοπέδου και η ανέγερση των νοσοκομείων, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Μίκρας, κ. Θεόδωρος Γκουστίλης, «σκοντάφτει» στην άρνηση της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.
«Η δημιουργία των νοσοκομειακών μονάδων είναι προς το συμφέρον όχι μόνο του δήμου Μίκρας, αλλά και ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Την πρόταση αυτή δυστυχώς καταψήφισε η αντιπολίτευση πατώντας στον Κώδικα και το Νόμο που αναφέρει πως για αποφάσεις παραχωρήσεων χρειάζονται τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων», είπε ο κ. Γκουστίλης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα