Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών δημοτικού ολοήμερου σχολείου της Καρδίτσας, όπου μια καθαρίστρια μόλυνε με το μικρόβιο της φυματίωσης οκτώ από τα τριάντα παιδιά με τα οποία ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος του φαγητού.
Η καθαρίστρια νόσησε τον περασμένο Νοέμβριο. Τα 30 παιδιά που είχαν έρθει σε επαφή μαζί της υποβλήθηκαν τότε σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Στον καθιερωμένο επανέλεγχο όμως μετά από τρεις μήνες 8 μαθητές βρέθηκαν θετικοί στο τεστ μαντού. Το ίδιο και μία ακόμη καθαρίστρια.
Πολλοί γονείς καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν ως όφειλαν για το περιστατικό. Ομως η διεύθυνση του σχολείου τονίζει ότι αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η καθαρίστρια φέρει το μικρόβιο της φυματίωσης, ενημερώθηκαν οι υγειονομικές υπηρεσίες και όσοι γονείς παρέστησαν στην επόμενη γενική συνέλευση.
Τα παιδιά υποβάλλονται σε προληπτική αγωγή και παρακολουθούνται από γιατρούς του νοσοκομείου της Καρδίτσας και της Λάρισας.
Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθούν στο τεστ όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι υπόλοιποι 230 μαθητές του σχολείου.
Πηγή: megachannel.com




