Μέτρα για τον δρόμο - καρμανιόλα

Δύο ακόμη μετωπικές συγκρούσεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα που συνέβη το πρωί της Κυριακής στο -κατ’ ευφημισμό- εθνικό οδικό δίκτυο Αντιρρίου - Ιωαννίνων, θέτουν σε συναγερμό την αστυνομία και επιβάλλουν τη λήψη έκτακτων μέτρων στο δρόμο-καρμανιόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», αμέσως μετά τα δύο νέα τροχαία, συγκλήθηκε εσπευσμένα σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, με έδρα το Μεσολόγγι και αποφασίστηκε, αφενός, να ενισχυθούν τα μέτρα αστυνόμευσης και οι παρεμβάσεις των τροχονόμων κατά μήκος των επικίνδυνων χιλιομέτρων, αφετέρου, να πυκνώσουν οι έλεγχοι για κάθε είδους παραβάσεις.

Το πρώτο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί στο 16ο χιλιόμετρο της οδού-λαιμητόμου, όταν και πάλι πάνω σε απόπειρα προσπέρασης, Ι.Χ. συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό ενός από τους επιβάτες του αυτοκινήτου και το σοβαρό ενός άλλου.

Περίπου δυόμισι ώρες μετά, νέο ατύχημα καταγράφηκε στο 34ο χιλιόμετρο αυτή τη φορά, όταν στη διάρκεια επικίνδυνης και πάλι προσπέρασης σημειώθηκε μετωπική δύο αυτοκινήτων, με πέντε τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή μία τετραμελής οικογένεια ομογενών από τη Γερμανία ξεκληρίστηκε, όταν το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι από τον Γέρακα της Αττικής - και οι δύο νοσηλεύονται, ευτυχώς, εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στην «Espresso» αξιωματικοί της αστυνομίας, δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν ότι οι τεχνικές και πρακτικές δυνατότητες παρέμβασης με προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα είναι ουσιαστικά περιορισμένες, καθώς η ποιότητα κατασκευής, αλλά και η μορφή του δρόμου είναι σε τέτοια χάλια που ευνοείται το ατύχημα.

Πάντως, όπως διατείνονται, περίπου πέντε μήνες είχε να καταγραφεί στα εφιαλτικά αυτά χιλιόμετρα του θανάτου κάποιο μεγάλο δυστύχημα, με το τελευταίο να σημειώνεται και πάλι σε ημέρες μεγάλης εξόδου.

espresso

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα