Μάχη με το χρόνο, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, δίνουν τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων από την τραγωδία στο Λούσιο ποταμό, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα. Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια, άσκησε ο εισαγγελέας Τρίπολης σε βάρος των υπευθύνων της εκδρομικής εταιρείας, οι οποίοι πήραν 24ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν την Τρίτη το απόγευμα, στον ανακριτή. Έως τότε θα κρατούνται στην ασφάλεια Τρίπολης. "H αιτία θανάτου των έξι νέων -στο ποτάμι- ήταν ο πνιγμός", δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Καλόγριας. Οι κακώσεις, στα πρόσωπα δεν ήταν θανατηφόρες. Ωστόσο, οι επιζήσαντες της τραγωδίας με δήλωσή τους εκφράζουν της βαθιά θλίψη τους για την απώλεια των συντρόφων τους και ευχαριστούν όλους, όσοι κινητοποιήθηκαν για τη διάσωσή τους.
Η έλλειψη επαγγελματικής οργάνωσης από ορισμένα γραφεία που οργανώνουν ειδικές εκδρομές σε φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την ταχύτατη εξάπλωση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, φαίνεται πως οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στο Λούσιο ποταμό.
Όπως επισημαίνουν στον ΣΚΑΪ ιδιοκτήτες εταιρειών του ιδίου αντικειμένου, ένα γραφείο, μια γραμματέας και ένας υπολογιστής αρκούν για να ανοίξει κάποιος ανάλογη επιχείρηση.
Ορισμένες εταιρείες δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο από κρατικούς φορείς, για το αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση να διοργανώνουν Extreme sports και υπαίθριες δραστηριότητες.Τη θέσπιση κανόνων ζητούν οι επαγγελματίες του χώρου.
σχετικό άρθρο Ποινικές διώξεις για την τραγωδία στο Λούσιο ποταμό
πηγή: ΣΚΑΪ




