Η Ζάκυνθος λέει "όχι" στα έκτροπα και τον σεξοτουρισμό

Σύσκεψη με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του τουριστικού κόσμου της Ζακύνθου συγκάλεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Αθανάσιος Οικονόμου, με στόχο τον περιορισμό αρνητικών φαινομένων, που εκδηλώνονται στην ευρύτερη τουριστική περιοχή του Λαγανά.

Η επίσκεψη του κ. Οικονόμου πραγματοποιήθηκε ύστερα από εντολή του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρη Σπηλιωτόπουλου, για την άμεση αντιμετώπιση και αποτροπή δυσάρεστων συμπεριφορών μερίδας τουριστών, που δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα του νησιού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, συνοδευόμενος από τον Βρετανό πρέσβη, Σιμόν Γκας, διαπίστωσε από κοντά την έκταση του προβλήματος και επεξεργάστηκε από κοινού με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς σειρά προτάσεων για την εξάλειψή του.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη που πραγματοποιείται με το ίδιο αντικείμενο. Την πρώτη είχε συγκαλέσει προ μηνών ο κ. Σπηλιωτόπουλος με τη συμμετοχή εκπροσώπων πέντε δήμων της χώρας, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα (Μαλίων Κρήτης, Λαγανά Ζακύνθου, Λευκίμμης Κέρκυρας, Φαληρακίου Ρόδου , Ηρακλειδών Κω).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να θωρακίσει την εικόνα των περιοχών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα».

news.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα