Πέθανε αβοήθητος. Τραγικές ελλείψεις στα νησιά

Στο προσκήνιο με τον πλέον δραματικό τρόπο έρχονται οι μεγάλες ελλείψεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα ελληνικά νησιά ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένας 77χρονος λουόμενος πνίγηκε στην πολυσύχναστη παραλία της Μεσογγής στην Κέρκυρα, καθώς σε ολόκληρο το νησί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στη συγκεκριμένη ακτή δεν υπήρχε ούτε ναυαγοσώστης.

Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό κατήγγειλε ακροατής του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, τον άτυχο άνδρα έβγαλαν από τη θάλασσα άλλοι λουόμενοι, οι οποίοι τηλεφώνησαν αμέσως στο ΕΚΑΒ και ο υπάλληλος όχι μόνο τους είπε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα, αλλά τους συνέστησε επιπλέον να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό.

«Το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Παλαιοκαστρίτσα», όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.

Προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν διέταξε ήδη ο διευθυντής του ΕΚΑΒ της περιφέρειας Ιωαννίνων. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Βόσδου σημείωσε πως «ασθενοφόρα υπάρχουν, ανθρώπινο δυναμικό δεν έχουμε», ενώ δεσμεύτηκε πως θα διατάξει έρευνα γιατί καθυστερεί η στελέχωση.

ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα