Ζήλεψαν την συμμορία των ΑΤΜ και πήραν χρηματοκιβώτιο με κλαρκ

Ζήλεψαν -ως φαίνεται- τη δράση της συμμορίας των ΑΤΜ και αποφάσισαν, όχι απλά να αδειάσουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά να το πάρουν και να φύγουν. Ο λόγος για τους άγνωστους δράστες που χθες τα ξημερώματα «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο γνωστού συνεταιρισμού που στεγάζεται δίπλα στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, στην Καλλιθέα και εξαφανίστηκαν.
Πιο συγκεκριμένα, οι άγνωστοι δράστες πήγαν στην περιοχή με φορτηγάκι και αφού παραβίασαν την πίσω πόρτα της εγκατάστασης, στη συνέχεια δανείστηκαν ένα ηλεκτρικό κλαρκ της εταιρίας που βρισκόταν λίγα μέτρα παραπέρα. Οι δράστες, αφού τράβηξαν με τα χέρια το χρηματοκιβώτιο φέρνοντάς το σε ένα σημείο όπου να μπορεί να προσεγγίσει το μηχάνημα, στη συνέχεια το σήκωσαν με το κλαρκ και το μεταφόρτωσαν στην καρότσα του αυτοκινήτου τους και τράπηκαν σε φυγή. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή με το πρώτο φως της μέρας, παρά το γεγονός ότι υπήρχε περιμετρική φρούρηση του χώρου, καθώς και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε κάποιους χώρους των εγκαταστάσεων. Παρόλα αυτά ο συναγερμός δε χτύπησε και η αστυνομία δεν ενημερώθηκε, παρά μόνο το πρωί από τους αρμοδίους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρηματοκιβώτιο περιείχε συνολικά 5.700 ευρώ, καθώς και 239 επιταγές συνολικού ύψους 1.476.000 ευρώ και 5 μπλοκ επιταγών τραπεζών της πόλης. Από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι κινητοποιήθηκαν, προκειμένου να μπλοκάρουν τις επιταγές στις τράπεζες και μέχρι αργά χθες το μεσημέρι καμία τράπεζα δεν είχε ειδοποιήσει ότι είχε δεχτεί να εξαργυρώσει επιταγές από τις κλεμμένες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους πάντα, το μπλοκάρισμα των επιταγών δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση με δεδομένο το γεγονός ότι ήταν πάρα πολλές και τεράστιο το χρηματικό ποσό που κόντευε το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.
Οι δράστες, πάντως, φρόντισαν έτσι ώστε να μην αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος και έτσι οι έρευνες γίνονται ουσιαστικά στα τυφλά. Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι το οπτικό υλικό που υπάρχει δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Πάντως, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εκείνοι που σήκωσαν και πήραν το χρηματοκιβώτιο φαίνεται ότι γνώριζαν το χώρο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να το πάρουν.
Στο μεταξύ μια διάρρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης καταγγέλθηκε τελικά πολλές ώρες μετά από τους υπεύθυνους. Η διάρρηξη σημειώθηκε στις Τεχνικές Σχολές του ΟΑΕΔ, όταν άγνωστοι αφού παραβίασαν το παράθυρο του 2ου ορόφου, μπήκαν μέσα και πήραν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο οθόνες και ένα προτζέκτορα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο εκπρόσωπος του σχολείου το κατήγγειλε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου που έχει αναλάβει την προανάκριση και στις δύο περιπτώσεις.

πηγη: 2810

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα