Προβλήματα στις συγκοινωνίες των ορεινών περιοχών και της ενδοχώρας, καθώς και στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η κακοκαιρία που για δεύτερη ημέρα έπληξε και το νομό Χανίων.
Πενήντα πέντε μηχανήματα της Νομαρχίας και των δήμων προσπαθούσαν από το πρωί να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.
Κλειστοί μέχρι και το μεσημέρι ήταν οι δρόμοι από Βρύσες προς Χώρα Σφακίων, από Χανιά προς Ομαλό, από Χανιά προς Θέρισο, καθώς και το οδικό δίκτυο της ενδοχώρας στην Κάνδανο.
Στην περιοχή Γωνί στήθηκε το μεσημέρι επιχείρηση για τη μεταφορά 40χρονου νεφροπαθή στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ στον Ομαλό και σε ξενοδοχείο της περιοχής παρέμεναν αποκλεισμένοι 4 ενήλικοι και 4 παιδιά. Κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική προκειμένου τα άτομα αυτά να μεταφερθούν στα Χανιά.
Στις 11:30 το Τμήμα ΠΣΕΑ της Νομαρχίας ειδοποιήθηκε από τη γιατρό του Κέντρου Υγείας Σφακίων, ότι 17χρονη κοπέλα από των Ανώπολη αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και γίνονταν προσπάθειες ώστε η κοπέλα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.
Προβλήματα υπήρχαν στην ηλεκτροδότηση περιοχών στο Ανατολικό Σέλινο και τα Σφακιά.
Συνεργεία της ΔΕΗ βρισκόταν επί ποδός για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε κατοικημένες περιοχές.
Με απόφαση του νομάρχη Χανίων κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία στις περιοχές Σφακίων και Σελίνου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις υπόλοιπες περιοχές.
Ενδεικτικό της κακοκαιρίας που έπληξε το νομό είναι ότι χιόνια έπεσαν και στην ακριτική Γαύδο.




