Εορτασμός του Πολυτεχνείου υπό το βλέμμα 7.000 αστυνομικών!

Υπό το βλέμμα 7.000 αστυνομικών θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο η πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας ενδεχομένως να καταστεί ημέρα κρίσης αρκετών ανώτατων αξιωματικών, και κυρίως όσων βρίσκονται στην ηγεσία του Σώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που σημειωθούν σοβαρά επεισόδια ενδεχομένως οι κρίσεις να μη γίνουν, όπως είναι προγραμματισμένες τον Μάρτιο, αλλά πρόωρα.

Οι συσκέψεις τόσο στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) είναι καθημερινές και με την παρουσία πρυτάνεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολή για ένα «ήρεμο Πολυτεχνείο» και στο πλαίσιο αυτό στηρίζεται και ο σχεδιασμός που γίνεται για τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν αυξημένη παρουσία αστυνομικών σε κτίρια πρεσβειών, υπουργεία και επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε όσα άτομα κρίνονται ύποπτα.

Επίσης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πάρει αυστηρή εντολή να μην προκαλέσουν τους διαδηλωτές με ενέργειές τους. Ακόμη έχει αποφασιστεί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να περιφρουρηθούν από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Επιπροσθέτως αναμένεται την ημέρα εκείνη να γίνει «πρεμιέρα» των νέων αντιπυρικών στολών που θα φορούν οι άντρες των ΜΑΤ που θα τους προφυλάξουν από εμπρηστικές επιθέσεις.

«Πονοκέφαλο» για τους αστυνομικούς, καθώς δεν ξέρουν πόσο θα επηρεάσουν την φετινή πορεία, αποτελούν οι επιχειρήσεις που συνεχίζονται στα Ζωνιανά, η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά για τη χρήση καμερών από αστυνομικούς και η πρόσφατη σύλληψη αντιεξουσιαστή έπειτα από ληστεία τράπεζας στου Γκύζη.

Ακόμη σε επιφυλακή θα βρίσκονται συνολικά 11 εισαγγελείς, εκ των οποίων τρεις στη ΓΑΔΑ και δύο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π.Πούλιος και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Π.Παναγιωτόπουλος, στην Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα