Αποπνικτική είναι για τους κατοίκους του Πειραιά η δυσοσμία που προέρχεται από την Ψυτάλλεια. Δεκάδες τηλεφωνήματα αγανακτισμένων πολιτών στο ΣΚΑΪ από περιοχές της Σαλαμίνας, του Περάματος, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Πειραιά κάνουν λόγο για αφόρητη κατάσταση.
Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος απέδωσε το πρόβλημα στη ξαφνική αλλαγή των ανέμων κατά τη διάρκεια των εργασιών ασβεστοποίησης. Υποσχέθηκε ότι οι εργασίες θα τερματιστούν άμεσα.
Παρά το γεγονός ότι εδώ και 4 μήνες λειτουργεί στη Ψυτάλλεια μονάδα αποξήρανσης της λυματολάσπης, εντούτοις παραμένουν 300.000 τόνοι που είχαν συγκεντρωθεί πριν από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας.
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό για να τερματιστεί το μαρτύριο των πολιτών.
"Η Σαλαμίνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, ο Πειραιάς δεν αξίζουν τέτοιας μεταχείρισης. Η κατάσταση είναι πραγματικά αφόρητη" δηλώνει χαρακτηριστικά ο νομάρχης Πειραιά στην επιστολή του προς τον κ. Καραμανλή.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Μίχας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, όσο και με το γραφείο του προέδρου της ΕΥΔΑΠ, ζητώντας να βρεθεί λύση.
Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Μίχας αναφέρει ότι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής και για άλλη μια φορά στον ευρύτερο Πειραιά "η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αποπνικτική, εξαιτίας της αναδυόμενης έντονης δυσοσμίας από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τις μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών της περιοχής".
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News 
Μοιραστέιτε το



