Παραλίες γυμνιστών στην Αττική;!

Παραλίες γυμνιστών στην Αττική;!». Στο ερώτημά μας αν γνώριζαν την ύπαρξή τους, πολλοί αναρωτήθηκαν αν όντως υπάρχουν - ακόμη και ο ΕΟΤ. Κι όμως, ναι. Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, σε οργανωμένες παραλίες αλλά σε άγνωστες, μικρές και κρυφές από το ευρύ κοινό. Κι αυτό γιατί κατά κανόνα οι αμμουδιές που ανήκουν στους «πολέμιους των μαγιό», τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε μέρη που δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα τουριστικά. Χρειάζεται αρκετή αναζήτηση, για εκείνους που δεν γνωρίζουν τα κατατόπια, και δεν είναι όλες προσβάσιμες με αυτοκίνητο ή μηχανή. Σε παραλίες γυμνιστών μπορούν να μετατραπούν ακόμη και μικροί κολπίσκοι, οι οποίοι φιλοξενούν το μέγιστο δέκα ανθρώπους. Ωστόσο αν τη μια χρονιά η μικρή παραλία υποδέχεται γυμνιστές, αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Φυσικά, υπάρχουν και οι «επίσημες», όχι από κάποιον τοπικό ή κρατικό κανονισμό, αλλά λόγω των πολλών ετών που φιλοξενούν γυμνιστές. Αυτές αναφέρονται και στους τοπικούς οδηγούς.

Τι λένε οι γυμνιστές
Η Μαρία, 48 ετών, ξεκίνησε να κάνει γυμνισμό από την ηλικία των 20. Τότε που, όπως μας λέει, ο γυμνισμός ήταν επανάσταση. «Ηταν μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης. Σήμαινε πολλά για τους νέους της εποχής μου. Μαζί με τα ρούχα πετούσαμε όλα τα “δήθεν”. Τώρα είναι απλά μόδα. Οι νέοι δεν κάνουν γυμνισμό για να εκφράσουν κάτι. Ωστόσο, και το γεγονός ότι ίσως νιώθουν ένα είδος ελευθερίας, είναι κι αυτό μια κατάκτηση».

Την άποψη της Μαρίας ενισχύει ο 29 χρονος Γιώργος: «Νιώθω ελευθερία. Δεν το κάνω για να προκαλέσω κάποιον ή για… καμάκι. Ούτως ή άλλως οι παραλίες των γυμνιστών βρίσκονται, συνήθως, σε δύσκολα προσβάσιμα μέρη και δεν ενοχλούμε αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτόν τον τρόπο ζωής. Θα δείτε ότι στις παραλίες των γυμνιστών υπάρχουν ακόμη και οικογένειες, κυρίως από ξένες χώρες».

Ο Νίκος, 35 ετών, συμπληρώνει: «Είναι υποκρισία να ενοχλούν οι γυμνιστές, όταν στην καθημερινότητα τα πάντα γύρω μας περιβάλλονται από το γυμνό, είτε στην τηλεόραση είτε στις αφίσες στο δρόμο είτε ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε. Πολλές φορές, αυτός που είναι γυμνός είναι πολύ πιο σοβαρός από κάποιους σοβαροφανείς τύπους που κηρύττουν αρχές και αξίες. Και μην ξεχνάμε ότι γύρω από τη φιλοσοφία της παραλίας έχει στηθεί μία ολόκληρη βιομηχανία».

πηγή: e-tipos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα