Ταυτοποιήθηκαν τα οστά Αμερικανών δυτών που χάθηκαν στη λίμνη της Βουλιαγμένης το 1978

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά που βρέθηκαν από Έλληνες δύτες στη λίμνη της Βουλιαγμένης το 2006. Ανήκουν στους Αμερικανούς πολίτες Ντόναλτ Μιχόντ, Τζαν Γκράνροθ και τον αδελφό της Μαρκ Γκράνροθ. Όλοι τους χάθηκαν κατά τη διάρκεια κατάδυσης που έκαναν στις 9 Σεπτεμβρίου 1978. Τα οστά αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA, ύστερα από εκτεταμένες αναλύσεις του στρατιωτικού ιατροδικαστή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Αρχιλοχία Μιχόντ γίνεται σήμερα Παρασκευή στην εκκλησία του Αγ. Ιωσήφ, στο Μπίντεφορντ, της πολιτείας Μέιν. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τη Σμηνίτη Γκράνροθ και τον αδελφό της Μαρκ Γκράνροθ θα γίνει το Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 11.00 πμ στην Εκκλησία των Μεθοδιστών στη Σεμπέκα της Μινεσότας. Θα αποδοθούν πλήρεις στρατιωτικές τιμές.

Οι οικογένειες των δυτών ενημερώθηκαν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τις προσπάθειες που έγιναν για την επιστροφή των οστών των αγαπημένων τους στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα