Το μετρό και πάλι στο αεροδρόμιο τέλος Αυγούστου

Οι εργασίες κατασκευής του σταθμού Νομισματοκοπείο, του πρώτου από τους τρεις νέους σταθμούς στη γραμμή 3 (Χολαργός, Αγία Παρασκευή οι άλλοι δύο) ολοκληρώνονται και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το Μετρό θα φθάνει και πάλι στο Χαλάνδρι και το το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας - και από εκεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εν όψει της έναρξης λειτουργίας του νέου σταθμού του μετρό στο Νομισματοκοπείο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιώργος Πανδρεμένος, είχε χθες συνάντηση με τους δημάρχους Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Παιανίας και Κορωπίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης που έγινε προ ημερών υπό τον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την αναδιάρθρωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών Αττικής που προβλέπει ότι τα λεωφορεία σταδιακά αποσύρονται από το κέντρο της Αθήνας και αναλαμβάνουν ρόλο αμιγώς τροφοδοτικό των μέσων σταθερής τροχιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΑΣΑ παρουσίασε στους εν λόγω δημάρχους τις προτάσεις του που θέλουν τις λεωφορειακές γραμμές να τερματίζουν σε σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς και στην προκειμένη περίπτωση, στους σταθμούς του μετρό: Νομισματοκοπείο, Εθνική Άμυνα και Κατεχάκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε γενικές γραμμές οι δήμαρχοι εξέφρασαν την σύμφωνη γνώμη τους και επιφυλάχθηκαν να στείλουν τις επί μέρους παρατηρήσεις τους σύντομα, ώστε οι γραμμές αυτές να τεθούν σε κίνηση με την έναρξη της λειτουργίας του σταθμού του Νομισματοκοπείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα