Μηνυτήρια αναφορά από την Νομαρχία Πειραιά για την λυματολάσπη στην Ψυττάλεια

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυττάλεια θα καταθέσει, τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πειραιά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της νομαρχίας, η παράνομη αποθήκευση των τριακοσίων χιλιάδων τόνων λυματολάσπης είναι πλέον εκτός ελέγχου με τις δυσάρεστες οσμές και τα σμήνη των εντόμων που προέρχονται από αυτήν να αποτελούν την νέα καθημερινότητα που βιώνουν εδώ και μήνες οι πολίτες του ευρύτερου Πειραιά.

Η νομαρχία επισημαίνει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην Ψυττάλεια σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και προεξαγγέλουν ένα ακόμη πιο θερμό καλοκαίρι έχουν προκαλέσει τον γενικό ξεσηκωμό των πολιτών.

Οι πολίτες ασφυκτιούν από τη δυσοσμία, οι επισκέπτες δεν πλησιάζουν τον ευρύτερο Πειραιά, οι επαγγελματίες βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν και το χειρότερο οι μαθητές αδυνατούν κάτω από αυτές τις συνθήκες να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, ενώ δυσχεραίνεται η προσπάθεια προετοιμασίας τους ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Εξακολουθούμε να ζούμε στον ευρύτερο Πειραιά καταστάσεις ασφυξίας, δυσοσμίας και επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία. Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν άθλιες συνθήκες για όλους τους κατοίκους των παραλιμένιων περιοχών του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος μέχρι και τη Σαλαμίνα. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ότι θα ολοκληρώσουν τη μονάδα ξήρανσης τον Ιούνιο δεν υλοποιείται. Η πολυδιαφημισμένη μεταφορά της λυματολάσπης στη Γερμανία απεδείχθη ατελέσφορη. Η συσσώρευση στο νησί ξεπερνά τους 300.000 τόνους και η μέθοδος της ασβεστοποίησης της λυματολάσπης δεν έλυσε το πρόβλημα, διότι παραμένει στο σύνολό της στην Ψυτάλλεια» δήλωσε σχετικά ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και πρόσθεσε «Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις της αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής και αναμένουμε από την ΕΥΔΑΠ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας επιλύσουν επιτέλους τον πρόβλημα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε παραλείψεις και λάθη που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία τη δική μας και των παιδιών μας».

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα