Η Αθήνα βάζει τα χριστουγεννιάτικά της την Κυριακή

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του παρουσίασε ο δήμος Αθηναίων. Μουσική, φώτα, παιχνίδια χαρακτηρίζουν τις φετινές εκδηλώσεις, που για πρώτη φορά επεκτείνονται σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2008 έως τις 6 Ιανουαρίου 2009, η πλατεία Συντάγματος θα αποτελέσει τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της Αθήνας. Εκεί θα στολιστεί το Δέντρο της Πόλης και θα εγκατασταθούν ειδικές κατασκευές, παιχνίδια και μία σκηνή που θα φιλοξενήσει μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά.

Στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας θα δεσπόζει το μεγάλο λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου ενώ επανέρχονται το καθιερωμένο καρουζέλ. Κλασικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινοί ύμνοι, έθνικ μουσικές και παραδοσιακοί χοροί θα συνοδεύουν τις εκδηλώσεις στο Σύνταγμα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Oι μουσικοί παραγωγοί Θόδωρος Σαραντής και Νίκος Λυμπερόπουλος θα πλημμυρίσουν την πόλη με τις μουσικές τους. Η Συμφωνική Ορχήστρα (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη) και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή), θα παρουσιάσουν ένα ειδικό πρόγραμμα που θα φέρει στους Αθηναίους ακούσματα από γνωστά μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικα τραγούδια διασκευασμένα ειδικά για τη βράδια με τη συμμετοχή των τενόρων Νίκου Στεφάνου, Δημήτρη Κασιούμη, Γιάννη Χριστόπουλου και Σταμάτη Μπερή.

Το Δάσος των Παραμυθιών θα βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στον Εθνικό Κήπο. Από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου (10:00 - 17:00) παιδιά και μεγάλοι θα βλέπουν στον κήπο εντυπωσιακές κατασκευές, πληθώρα διαδραστικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια, ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Στις 24 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, θα διοργανωθούν μεγάλα πάρτι που έχουν στόχο να προσελκύσουν τους νέους της πόλης. Τα πάρτι θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή έξι γνωστών DJs και ραδιοφωνικών παραγωγών.

Για πρώτη χρονιά φέτος η πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη μεταμορφώνεται σε έναν από τους κεντρικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της πόλης με το δικό της καρουζέλ, χριστουγεννιάτικο δέντρο και πολλά φώτα. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Ο Αγιος Βασίλης περιμένει τα παιδιά στην καλύβα του και φωτογραφίζεται μαζί τους δίπλα από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα στον Κολωνό. Εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 με τον Dj Γιάννη Μουτσάτσο.

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2008 και κάθε μέρα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα θα δίνουν συναυλίες και παραστάσεις στις γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης «οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων απλώνονται για πρώτη φορά σε όλη σχεδόν την Αθήνα, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και σε πολλές γειτονιές και φτάνουν στους ηλικιωμένους και κυρίως τους μοναχικούς ανθρώπους, αλλά και σε κάθε παιδί της πόλης μας, φτάνουν όμως και σε όλους τους πολίτες που φέτος ειδικά έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από ψυχική ανάταση».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των εκδηλώσεων του Δήμου http://www.christmasinathens.gr/.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα