Δείτε εδώ τους "παράδεισους" της Αθήνας!

Λίμνες, καταρράκτες και... δρακόσπιτα μια ανάσα από το κέντρο της πόλης! «Οδηγείς στη Λεωφόρο Κηφισού. Βγαίνεις στην έξοδο “προς Βαρυμπόμπη”, φτάνεις στο χωριό Κατσιμίδι και ακολουθείς την ταμπέλα που λέει προς “Ιπποκράτειο Πολιτεία”. Στρίβεις αριστερά στην οδό Κίρκης και μπροστά σου απλώνεται μια λίμνη: η λίμνη Μπελέτσι. Σε απόσταση μισή ώρα και κάτι από την Ομόνοια!».

O κ. Στάθης Κεφαλούρος εργάζεται στο νομικό τμήμα μιας τράπεζας. Τις ελεύθερες ώρες του ανακαλύπτει τους άγνωστους, όπως λέει, παράδεισους της Αθήνας. «Καταρράκτες με γάργαρα νερά σε απόσταση αναπνοής από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Λιβάδια με αγριολούλουδα πέντε λεπτά από την Ομόνοια. Ένα παραδοσιακό γεφύρι κοντά στη Λεωφόρο Πεντέλης. Η Αθήνα κρύβει πολλά μυστικά. Φωτογραφίζουμε τοπία, τα δείχνουμε και κανένας δεν πιστεύει ότι βρίσκονται τόσο κοντά μας».
Ο φίλος του Τόλης Ελεφάντης εργάζεται σε εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων. Είναι ο φωτογράφος της παρέας. Και οι δύο μιλούν με ενθουσιασμό για τις... ανακαλύψεις τους. «Ξεκινήσαμε ένα απόγευμα για μια βόλτα. Τις περισσότερες άγνωστες γωνιές της πόλης, τις βρήκαμε τυχαία. Ρωτώντας ανθρώπους, ακολουθώντας μονοπάτια, χωρίς να γνωρίζουμε πού θα φτάσουμε, ψάχνοντας. Τις... εκστρατείες μας τις οργανώναμε συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Μπαίναμε στο αυτοκίνητο και ξεκινούσαμε, χωρίς να έχουμε προαποφασίσει πού θα πάμε», λέει ο κ. Ελεφάντης. «Στον Υμηττό, στην Πάρνηθα, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή. Τα μυστικά βρίσκονται παντού». «Με τον καιρό αγοράσαμε χάρτες- κάποιους μάλιστα προσπαθήσαμε να τους φτιάξουμε εμείς- αποκτήσαμε βιβλία, αναζητήσαμε ιστορικές πηγές. Έχουμε εντοπίσει βιβλία ακόμα και του 19ου αιώνα, που αναφέρονται σε κάποιο σημείο της Αττικής. Είναι σαν να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο. Μια περιπέτεια που είναι ακόμη στην αρχή της», συμπληρώνει ο κ. Κεφαλούρος. «Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια. Νιώθουμε όμως ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε».
Οι δυο τους, μαζί με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, δημιούργησαν ομάδα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης- «Μπλάνκο» την ονόμασαν, από το ομώνυμο διορθωτικό. «Θέλουμε να σβήσουμε την ασχήμια της πόλης και να διατηρήσουμε μόνο τις ομορφιές. Θεωρώ ότι οι κάτοικοι της πόλης μας δεν έχουν τη διάθεση να τη γνωρίσουν πραγματικά», συμπληρώνει ο Στάθης Κεφαλούρος.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους "παράδεισους" της Αττικής που προτείνουν ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα