Δωρεάν η μετακίνηση αύριο με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ;

Αγνοια δηλώνει ο ΟΑΣΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, δηλαδή στα αστικά λεωφορεία, αποφάσισαν να «μπλοκάρουν» τα ακυρωτικά μηχανήματα των λεωφορείων και να προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση στο επιβατικό κοινό, την Πέμπτη, ημέρα του συλλαλητηρίου κατά της ακρίβειας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι δεν έχει κοινοποιηθεί στον Οργανισμό καμιά τέτοια απόφαση από το Συνδικάτο των εργαζομένων και ως εκ τούτου, η αναφορά που υπάρχει σε Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ σχετικά με το «μπλοκάρισμα» των ακυρωτικών μηχανημάτων των λεωφορείων της ΕΘΕΛ είναι άγνωστο από ποιους εργαζόμενους έχει αποφασισθεί.

 

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της στις 12 Ιουνίου ανέφερε ότι «στα αιτήματα και στο περιεχόμενο των διεκδικήσεών μας, συμπεριλαμβάνεται και η μείωση ή το πάγωμα των τιμολογίων και των υπηρεσιών των ΔΕΚΟ-Μεταφορών κ.λπ. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ, συμβολική διαμαρτυρία για την υπέρογκη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, με ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των επιβατών των λεωφορείων κατά την ημέρα του συλλαλητηρίου».

Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ αναφέρεται επίσης ότι στο πλαίσιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών από την 1η Μαΐου του 2008, μειώθηκε το κόστος των καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς και το ενιαίο εισιτήριο, με στόχο την επιβράβευση των τακτικών χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που κατά κύριο λόγο είναι τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα