Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών στα νότια προάστια

Ομάδα εκβιαστών που αποσπούσε σημαντικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων για προστασία στα νότια προάστια και κυρίως σε Άλιμο, Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς τους τμήματος της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων από τα οποία συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, 49, 40 και 24 ετών, ενώ και για τους υπόλοιπους έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεις από τον ανακριτή και αναζητούνται.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι η ομάδα των νονών εμπλέκεται σε δύο περιπτώσεις εκβίασης και συγκεκριμένα σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος στον Άγιο Δημήτριο από τον οποίο εισέπρατταν 500 ευρώ το μήνα και σε βάρος ενός ακόμα καταστηματάρχη στο Άνω Καλαμάκι από το οποίο εισέπραξαν εφάπαξ 25.000 ευρώ για παροχή προστασίας.

Οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες επιβεβαίωσαν την εκβίαση ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα εμπλέκεται και σε άλλες εκβιάσεις καταστηματαρχών οι οποίοι όμως δεν προσήλθαν να καταθέσουν γι' αυτό και οι υποθέσεις ερευνώνται.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή για απολογία ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα