Κλειστή η Πανεπιστημίου λόγω ... ποδοσφαίρου

Αέρας γειτονιάς και αλάνας των προηγούμενων δεκαετιών φυσάει από το πρωί στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος των Προπυλαίων.

Περισσότερα από 4.000 παιδιά 10 ως 14 ετών, οργανωμένα σε σωματεία ή και μεμονωμένα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθήνας και βρέθηκαν από τις 9 το πρωί στο κέντρο της πόλης για να παίξουν ποδόσφαιρο 3 επί 3.

Στο τμήμα της οδού Πανεπιστημίου μεταξύ των δρόμων Σίνα και Πεσματζόγλου στρώθηκαν ψευδοτάπητες, στήθηκαν τέρματα και σε 20 μίνι γήπεδα ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου 3 επί 3 για τα παιδιά του λεκανοπεδίου.

«Στοχεύουμε στο να ανακαταλάβουμε την πόλη μας», τόνισε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΟΝΑ, Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας ότι «η εντυπωσιακή συμμετοχή στη σημερινή διοργάνωση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας προς όφελος των παιδιών που δεν γνώρισαν αλάνες και γειτονιές».

Η αναμέτρηση των «τσικό» του αθλήματος θα συνεχιστεί έως και τη 1 το μεσημέρι. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και αγώνας μεταξύ παλαίμαχων ποδοσφαιριστών με τη συμμετοχή και του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

«Φέρνουμε το άθλημα της καρδιάς μας, στην καρδιά της πόλης μας και δίνουμε μια ακόμη αφορμή άθλησης για όλους. Παίζουμε μπάλα και απολαμβάνουμε τη χαρά του αθλητισμού και τη μαγεία του ποδοσφαίρου», είναι το μήνυμα του δημάρχου. Ως συμβολικά δώρα θα δοθούν μπάλες στους νικητές και καπελάκια στους ηττημένους

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα