20.000 Αθηναίοι συμμετείχαν στον 25ο Γύρο της Αθήνας

Είκοσι χιλιάδες Αθηναίοι συμμετείχαν στον 25ο Γύρο της Αθήνας, τη μεγαλύτερη αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του δήμου. Ο φετινός Γύρος της Αθήνας ήταν αφιερωμένος στον πολυδιάστατο ρόλο της Ελληνίδας μητέρας, στυλοβάτη του βασικού κυττάρου κάθε κοινωνίας, δηλ. της οικογένειας.

Όπως σημείωσε το πρωί κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης «ο Γύρος της Αθήνας έχει γίνει πολιτιστικός και αθλητικός θεσμός. Φέτος συμπίπτει με τη Γιορτή της Μητέρας και γι αυτό αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το Γύρο της Αθήνας στην Ελληνίδα μητέρα και θα μου επιτρέψετε, επειδή κοντεύει σχεδόν ένας χρόνος από τις περσινές φοβερές πυρκαγιές, να τον αφιερώσουμε ειδικά στη μνήμη αυτής της μητέρας που χάθηκε με τα τέσσερα παιδιά της».

Την ικανοποίησή του από την ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης κ.Βασίλης Κικίλιας που σημείωσε ότι «ο Ο.Ν.Α. θα συνεχίσει μέσα από τα προγράμματά του την προσπάθεια που κάνει για να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής για όλους».

Ο Γύρος της Αθήνας δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά αγώνας συμμετοχής, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων. Είναι ένας αγώνας, όπου μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της πόλης, άτομα με ειδικές ανάγκες, στέλνουν το μήνυμα της συναδέλφωσης, της χαράς του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι». Στη διοργάνωση δεν υπάρχουν ηττημένοι. Τον πρώτο λόγο έχει η προσπάθεια και όχι οι επιδόσεις.

Ο Γύρος ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Ξεκίνησε στις 10.00 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο για τις διαδρομές των 8 χλμ.και των 3,5 χλμ. και από την Πλατεία Συντάγματος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η διαδρομή των 8 χλμ. γίνεται κάθε χρόνο από τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Ομόνοια, Πειραιώς, Ασωμάτων, Αποστ. Παύλου, Ροβέρτου Γκάλι, Λεωφ. Συγγρού, Βασιλ. Αμαλίας, Ζάππειο. Η διαδρομή των 3,5 χλμ. γίνεται από τις οδούς Βας. Κωνσταντίνου, Βασιλ. Σοφίας, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Αμαλίας, Ζάππειο. Η μικρή διαδρομή, που αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες κάλυψε την οδό Αμαλίας μέχρι το Ζάππειο.

Οι εκδηλώσεις που τον πλαισίωσαν ολοκληρώθηκαν γύρω στη μια το μεσημέρι. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, αγωνιζόμενοι κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τη δάδα που μετέφερε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Έγιναν κληρώσεις δώρων, τραγούδησε το συγκρότημα «Δυτικές Συνοικίες» και χόρεψαν οι Cheer Leaders της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ.

Η διοργάνωση, εδώ και 25 χρόνια, γίνεται με τη συμμετοχή και συμπαράσταση πολλών υπηρεσιών του δήμου, κρατικών φορέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μεγάλος χορηγός στη φετινή διοργάνωση είναι η εταιρεία Samsung. Μάλιστα ο διευθυντής της κ. Ντάι Γιανγκ Κιμ συμμετείχε στη μικρή διαδρομή των 700 μέτρων. Υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες Peugeot, AYΡΑ Active-Cap, ΑΝΤ-1, ΑΝΤ-1 97.2, Αθήνα 9.84, Ster Cinemas, η εφημερίδα METRO και το περιοδικό Woman Symbol.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα