Άγρια καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας

Με κίνδυνο της ζωής του ειδικός φρουρός κατάφερε να καταδιώξει και να συλλάβει κακοποιό που μαζί με δύο συντρόφους του είχαν αρπάξει την τσάντα 35χρονης, με 15.000 ευρώ, χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Κολωνού.

Ο Θ.Μ. συμμετείχε σε κλιμάκιο αστυνομικών που διενεργούσε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας. Ξαφνικά πέρασε από μπροστά τους με μεγάλη ταχύτητα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου αγνοούσε τους ερυθρούς σηματοδότες.

Οι αστυνομικοί πήραν εντολή να ακολουθήσουν το όχημα και έτσι άρχισε η περιπετειώδης καταδίωξη. Στην προσπάθεια διαφυγής, ο οδηγός του «τρελού» Ι.Χ., προκάλεσε τροχαίο (με τραυματισμό ηλικιωμένου), «πετώντας» έξω από την επιχείρηση δύο περιπολικά. Τη συνέχιση της καταδίωξης ανέλαβαν δύο ειδικοί φρουροί με τις μηχανές τους. Στη διαδρομή το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα, αλλά δεν σταμάτησε.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο οδηγός «πάγωσε» το καταδιωκόμενο όχημα κάθετα στο δρόμο, με αποτέλεσμα η μηχανή του ενός φρουρού να χτυπήσει στο αυτοκίνητο και ο οδηγός της να εκτοξευτεί στον αέρα και να... σκάσει στο δρόμο. Παρά ταύτα, ο φρουρός επιβιβάστηκε πάλι στη μοτοσικλέτα του και συνέχισε την καταδίωξη, ώσπου οι κακοποιοί οδήγησαν το όχημα σε αδιέξοδο και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν για να διαφύγουν πεζή. Ο φρουρός τούς ακολούθησε και κατάφερε να συλλάβει τον έναν.

Ο αλλοδαπός, όπως αποδείχτηκε, άνδρας ομολόγησε ότι προηγουμένως είχε αφαιρέσει από κοπέλα τσάντα που περιείχε 15.000 ευρώ. Ο ειδικός φρουρός, τραυματισμένος από την πτώση, μεταφέρθηκε στο 401 Σ.Ν., όπου οι γιατροί τού τοποθέτησαν νάρθηκα στο πόδι.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα