Έχουν διαρρήξει οκτώ διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία

Από τρόμο έχουν κυριευθεί οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας με 64 διαμερίσματα στα Σεπόλια, αφού μέσα σε ένα μήνα, κακοποιοί έχουν διαρρήξει οκτώ διαμερίσματα. Μάλιστα, τα τέσσερα από αυτά τα διέρρηξαν το βράδυ της Τετάρτης.

Σε όλες τις επιθέσεις οι δράστες ακολούθησαν την ίδια μέθοδο. Την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι έσπαγαν τις κλειδαριές από τις πόρτες και στην συνέχεια κατευθύνονταν στα υπνοδωμάτια αναζητώντας χρυσαφικά.

Εν τω μεταξύ, εν όψει του Πάσχα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αφού πολλά σπίτια είναι άδεια και αποτελούν εύκολη λεία για τους διαρρήκτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιτήδειοι καταφέρνουν να απενεργοποιήσουν ακόμη και τους υποτίθεται ασφαλείς συναγερμούς και συνιστούν μεγάλη προσοχή σε όσους έχουν, καθώς από τις δακτυλιές στα πλήκτρα του συναγερμού, με μία ειδική σκόνη, οι ληστές, μπορούν να εντοπίσουν τα νούμερα και να τον απενεργοποιήσουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ακόμη, οι διαρρήκτες διαθέτουν μέχρι και ειδικές συσκευές, που μπορούν να αντιγράφουν τα κομπιούτερ των συναγερμών και να δρουν στη συνέχεια ανενόχλητοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα