Αλαλούμ σήμερα στους δρόμους της Αθήνας

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης, καθώς μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια των συγκοινωνιών, λόγω απεργιών.

Πολλά προβλήματα παρατηρούνται στην Αττική Οδό, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο, από το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στους περισσότερους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας.

Σήμερα υπολογίζεται ότι θα ταλαιπωρηθούν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πολίτες της πρωτεύουσας από τη συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση, που διοργανώνουν τα σωματεία εργαζόμενων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, με μοναδικό αίτημά τους να ανακληθούν οι απολύσεις δύο μηχανοδηγών από την εταιρία του τραμ. Η διοίκηση της Τραμ Α.Ε. προχώρησε προ δεκαημέρου στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας δύο μηχανοδηγών, έχοντας ακολουθήσει προηγουμένως διαδικασίες έγγραφης ενημέρωσής τους, σχετικά με την τήρηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους. Οι δύο αυτές απολύσεις δίνουν το έναυσμα στα συνδικάτα των τριών συγκοινωνιακών φορέων να κάνουν επίδειξη δύναμης προς τις διοικήσεις των φορέων στους οποίους εργάζονται και προς την κυβέρνηση, ζητώντας «να μην προωθηθούν αλλαγές εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποιήσεις στις συγκοινωνίες».

Μεσολάβησαν τις προηγούμενες ημέρες διαπραγματευτικές συναντήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρίας του τραμ, από τις οποίες -όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις- οι συνδικαλιστές αποκόμισαν την εντύπωση ότι οι απολύσεις των δύο μηχανοδηγών είναι άδικες και έγιναν για ασήμαντους λόγους.

Με κοινή τετράωρη στάση εργασίας το μετρό και ο ηλεκτρικός ακινητοποιούνται σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Για τέσσερις ώρες από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι ακινητοποιείται και το τραμ. Το διάστημα των κινητοποιήσεων υπολογίζεται ότι θα ακυρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιβατικές μετακινήσεις με τα μέσα σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας και θα ταλαιπωρηθούν οι μισοί Αθηναίοι. Αναμένεται να προκληθεί ακόμη μεγαλύτερο κυκλοφοριακό χάος, κυρίως στο κέντρο της πόλης και να αυξηθούν οι τιμές των ρύπων στον αττικό ουρανό από την αυξημένη κυκλοφορία ιδιωτικών μέσων μετακίνησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα