Η ταλαιπωρία των επιβατών του Μετρό θα κρατήσει 6 μήνες

Μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού- 1η Ιουλίου- θα διακοπούν τελικά, για διάστημα έξι μηνών, τα δρομολόγια του Μετρό από την Εθνική Άμυνα μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω των έργων κατασκευής νέου σταθμού στην Αγία Παρασκευή και την ολοκλήρωση των σταθμών «Χολαργός» και «Νομισματοκοπείο».
Τα δρομολόγια στο τμήμα αυτό θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιανουαρίου 2009, ανέφερε χθες ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης. Ειδικότερα, όσον αφορά την εξάμηνη διακοπή των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο, όπως εκτιμούν στελέχη της Αττικό Μετρό Λειτουργίας (ΑΜΕΛ), αυτή θα στοιχίσει στο Μετρό περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων. Ωστόσο κρίνεται αναπόφευκτη, καθώς ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής πρόκειται να κατασκευαστεί εξ αρχής. Στο διάστημα αυτό, οι επιβάτες του Μετρό θα μεταφέρονται με λεωφορεία από την Εθνική Άμυνα μέχρι το αεροδρόμιο. Επίσης, μέσω του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τον Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας οι επιβάτες θα φτάνουν στον σταθμό Νεραντζιώτισσα και από εκεί θα καταλήγουν στο αεροδρόμιο, με τους συρμούς του Προαστιακού.
Ζητούν κατάργηση διοδίων

Στο μεταξύ ελεύθερη διέλευση από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών διεκδικεί η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για όλους τους κατοίκους των δήμων της περιοχής. Το αίτημα για κατάργηση των διοδίων για τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δεδομένουόπως αναφέρεται- ότι «η Εθνική Οδός αποτελεί ουσιαστικά τον μοναδικό άξονα πρόσβασης προς τις περιοχές αυτές». Παράλληλα, στην απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο διαμαρτύρεται «για την υπέρμετρη αύξηση της τιμής των διοδίων Αφιδνών».

TA NEA 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα