Το κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας και οι περιπέτειες ενός εργαζόμενου

Δύο ώρες και πέντε λεπτά από την Αγία Παρασκευή στο Μοσχάτο! Δίχως καμία αστυνόμευση ή ρύθμιση στη Μεσογείων. Για μια διαδρομή που συνήθως χρειάζομαι 40 λεπτά!». Τόσο χρειάστηκε χθες ο κ. Π. Σεβαστάκης για να φθάσει από το σπίτι στη δουλειά του. Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση, λόγω του 24ωρου χειρόφρενου σε Ηλεκτρικό και Μετρό, έφερε σε στάσεις και προς αναζήτηση ταξί, όλους εκείνους τους επιβάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα δύο μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ έβγαλε περισσότερα Ι.Χ. στον δρόμο. «Αντί για μισή ώρα, χθες χρειάστηκα συνολικά 50 λεπτά για να φθάσω από τη Λυκόβρυση στον Πειραιά μέσω Κηφισού» λέει ο Γ. Τακαλίδης.

Γύρω στις 10.30, στην Πατησίων, το τρόλεϊ Νο 5 «τσούλαγε» μέχρι και την πλ. Αμερικής, όπου γύρω και κάτω από τα στέγαστρα γινόταν το αδιαχώρητο. «Σαράντα πέντε λεπτά περιμένω για ταξί» μας λέει η 48άχρονη ιδιωτική υπάλληλος κ. Αθανασία Ζαφείρη, που από την πλ. Αμερικής πήγαινε στον Αγ. Δημήτριο. «Υπό κανονικές συνθήκες, χρησιμοποιώ τον Ηλεκτρικό από την πλ. Βικτωρίας και στην Ομόνοια παίρνω το μετρό. Σήμερα, όμως, πρέπει να πάρω ταξί και κανένα δεν σταματά ή κι αν ακόμα σταματήσει, δεν βολεύει η κούρσα! Απαράδεκτο!» μουρμουρίζει αγανακτισμένη. Σχεδόν σημειωτόν προχωρούσαν τα αυτοκίνητα το πρωί στην Κηφισού, στη Συγγρού, στην Αμαλίας, σε Β. Σοφίας, Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη κ.ά. Μετά το μεσημέρι, το σοβαρότερο πρόβλημα μεταφέρθηκε στο κέντρο, εξαιτίας της πορείας που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ώρα. Σταδιακά διεκόπη η κυκλοφορία σε όλη την περιοχή από την Ομόνοια μέχρι και το Σύνταγμα.

Το μποτιλιάρισμα ήταν πυκνό και τη στροφή με τη Λ. Αλεξάνδρας, όπου γύρω στις 10.50 γινόταν το αδιαχώρητο. Μπροστά από το ξενοδοχείο «Παρκ» μια κυρία έτρεχε, όχι πολύ σβέλτα είναι η αλήθεια, να προλάβει το τρόλεϊ 14, το οποίο όλο και κοντοστεκόταν. Μόλις, όμως, εκείνη έκανε το αποφασιστικό σάλτο, ως διά μαγείας, το κιτρινομόβ όχημα επιτάχυνε. Στη Β. Σοφίας, λίγο πιο κάτω από το Ιπποκράτειο, δύο φοιτήτριες του Παντείου περίμεναν υπομονετικά το 450 ή το 550. «Είμαστε εδώ περισσότερο από 25 λεπτά» λέει η 22άχρονη Θάλεια Περδικάρη, «και απ' ό,τι φαίνεται, ακόμα και αμέσως αν ερχόταν, μία ώρα οπωσδήποτε θα τη χρειαστούμε».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα