Ένταση στο δημαρχείο της Αθήνας που τελεί υπό κατάληψη

Υπό κατάληψη τελεί το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας από ομάδα απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα γινόταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι απεργοί ζήτησαν την απομάκρυνση από τη Χωματερή των Ανω Λιοσίων των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί από την Κυριακή. Οι απεργοί ισχυρίζονται ότι θα μείνουν στην αίθουσα έως την Τετάρτη, όταν θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Οι απεργοί-καταληψίες έχουν αναρτήσει "πανό" έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ έξω από το Δημαρχείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

«Δεν επιτρέπεται οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Αθήνας, στο ιστορικό κτίριο της πλατείας Κοτζιά, να συνεχίσουν να εργάζονται, όταν το Δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Ζήτησε παράλληλα να αποχωρήσουν άπαντες οι εργαζόμενοι από το Δημαρχείο, μέχρι το πέρας της κατάληψης.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι «προσήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που επιχειρεί να στήσει ο δήμος και να ζητήσουν τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στην απεργία τους».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία και θα συμμετάσχει στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε ό,τι αφορά την άρνηση, όπως αναφέρει, των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ να επιτρέψουν την έξοδο των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης απεργεί το 2-4% των εργαζομένων και ότι οι όγκοι των σκουπιδιών εγκυμονούν πλέον άμεσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα