Στην ΕΑΒ θα κατασκευάζετε τμήμα του μαχητικού Eurofighter

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ΕΑΒ θα κατασκευάζετε δομικό τμήμα του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter, ύστερα από σύμβαση έργου, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψαν η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αεροναυπηγικής, Άμυνας και Διαστήματος (EADS).

Το έργο αφορά στο τμήμα του αεροσκάφους (vary cowl) με το οποίο ρυθμίζεται η ροή του αέρα στους κινητήρες σε όλες τις συνθήκες πτήσεις. Το vary cowl θα κατασκευάζεται στην ΕΑΒ μέχρι το 2013.

Ο πρόεδρος του Τομέα Στρατιωτικών Αεροπορικών Συστημάτων της EADS Γιόχαν Χάιτσμαν μεταξύ άλλων εξέφρασε την ετοιμότητα της EADS να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στην ΕΑΒ για βιομηχανική συμμετοχή και πρόσβαση σε τεχνολογίες αιχμής «εφόσον ληφθεί θετική απόφαση για την προμήθεια του αεροσκάφους Eurofighter στην Ελλάδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Τάσος Φιλιππάκος είπε ότι η νέα σύμβαση έργου αποτελεί δείγμα της μακροχρόνιας και επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή από την ΕΑΒ, των υποσυγκροτημάτων των αεροσκαφών Airbus και της δεξαμενής καυσίμων του Eurofighter Typhoon.
πηγή: news.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα