Εγκαίνια του Σταθμού Προαστιακού Σιδηρόδρομου «Πεντέλη»

Νέο σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης. Πρόκειται για τον σταθμό της «Πεντέλης» που βρίσκεται στη συμβολή της Αττικής Οδού με τη Λεωφόρο Πεντέλης και εκτιμάται ότι σε πρώτο στάδιο θα εξυπηρετεί περίπου 2.000 επιβάτες ημερησίως.
Τα εγκαίνια του σταθμού συνοδεύτηκαν από την εξαγγελία μείωσης στην τιμή του εισιτηρίου από την 1η Μαρτίου. Το απλό εισιτήριο μιας διαδρομής από σταθμό Λαρίσης ως Κορωπί μειώνεται από 3 ευρώ σε 1,80 ευρώ, ενώ η τιμή των εισιτηρίων από το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας μεταξύ δύο ενδιάμεσων διαδοχικών σταθμών (Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί) διαμορφώνεται σε 1 ευρώ.
Ο κ. Λιάπης τόνισε επίσης ότι θα γίνει διάλογος με τους δήμους των περιοχών αυτών σχετικά με την έκδοση ειδικής κάρτας για τους κατοίκους τους, ώστε να παραμείνει για αυτούς η τιμή του εισιτηρίου από τους τρεις σταθμούς (Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί ) προς το αεροδρόμιο στα 3 ευρώ αντί για 4, που θα κοστίζει το εισιτήριο για όσους δεν είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών.
Το εισιτήριο από την Πεντέλη μέχρι το σταθμό Λαρίσης θα είναι 70 λεπτά, ενώ για το τμήμα του προαστιακού από το σταθμό Μαγούλα έως και το σταθμό Κορωπί καθορίζεται ως ανώτατη τιμή εισιτηρίου 1,80 ευρώ.
Επίσης, η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών του προαστιακού από Παλλήνη ως Αεροδρόμιο αξίας 80 ευρώ μειώνεται στα 50 ευρώ. Αντίστοιχα η ενιαία κάρτα όλων των μέσων μέχρι Κορωπί μειώνεται από 65 ευρώ σε 50 ευρώ.

Κατά την επίσκεψη του στο νέο σταθμό ο κ. Λιάπης επισήμανε ότι ο προαστιακός έχει αγκαλιαστεί από το επιβατικό κοινό και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη πληρότητα που έχουν πλέον οι συρμοί. Ο προαστιακός συνεχίζει να επεκτείνεται και τον προσεχή μήνα θα φτάσει στον Πειραιά, τον Ιούνιο στο Κιάτο και το επόμενο έτος στη Χαλκίδα.


Πηγή: news.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα