Καθημερινά δρομολόγια των υδροπλάνων στο Αιγαίο

Τα καθημερινά δρομολόγια των υδροπλάνων στο Αιγαίο ανοίγουν μια νέα σελίδα στον μεταφορικό χάρτη. Από το Λαύριο εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια για Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κάλυμνο, Κω, ενώ την περασμένη εβδομάδα εγκαινιάστηκε η γραμμή με προορισμό την Ιο. Παράλληλα συνεχίζονται τα δρομολόγια στο Ιόνιο μεταξύ Κέρκυρας, Πάτρας, Ιθάκης, Παξών, Λευκάδας.

«Ο σχεδιασμός μας είναι να φέρουμε 50 υδροπλάνα μέσα σε μια πενταετία», λέει ο ομογενής επιχειρηματίας Μιχάλης Πατέλης, πρόεδρος της Air Sea Lines Πήγασος.

«Στην Ιο και στην Κάλυμνο δημιουργήσαμε υδροδρόμια ενώ σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Κω χρησιμοποιούμε το τοπικό αεροδρόμιο. Σε λίγο θα λειτουργήσουν υδροδρόμια και σε Πάτμο, Τήνο, Ανδρο, Αμοργό, ενώ βρίσκεται υπό συζήτηση ένα πρόγραμμα επιδοτούμενων δρομολογίων για 20 νησιά της άγονης γραμμής, όπως τα Ψαρά». Παράλληλα με τη δημιουργία νέων υδροδρομίων όπως στη Φολέγανδρο, η εταιρεία αναμένει δύο νέα υδροπλάνα καθώς και την αδειοδότηση για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

«Είναι τόσο καλό που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Φεύγουν από την Κάλυμνο 7.30 το πρωί, φτάνουν 9 στο Λαύριο και επιστροφή στο νησί το απόγευμα», λέει ο κ. Αγαπητός Σκουμπουρδής, αντιδήμαρχος Καλύμνου.

Οι τιμές δρομολογίων σύμφωνα με την εταιρεία είναι 75 ευρώ ανά 30 λεπτά πτήσης. Από Λαύριο για Πάρο 75 ευρώ, για Μύκονο 80 για Ιο - Σαντορίνη 90 και για Κάλυμνο - Κω από 120 έως 150 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα