Στόχος η ανάπτυξη αεροπορικών συγκοινωνιών μέσω υδροπλάνων

Δοκιμαστική πτήση με υδρομπλάνο στα Ψαρά πραγματοποίησαν σήμερα οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης και Εμπορικής Ναυτιλίας κ Μανώλης Κεφαλογιάννης.  «Έχουμε προχωρήσει στην αδειοδότηση υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Παξούς, Γιάννενα, Λευκάδα, Ιθάκη, Πάτρα Λαύριο, Ίο και το Πόρτο Καράς και θα ακολουθήσουν στην Πάτμο, την Τήνο, την Αμοργό και τη Φολέγανδρο», δήλωσε ο κ. Λιάπης.

Είπε ακόμη ότι προωθείται, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, νομοθετική ρύθμιση για την εξασφάλιση επιδότησης για τη λειτουργία γραμμών υδροπλάνων σε απομακρυσμένα - μικρά νησιά χωρίς αεροδρόμιο, όπως τα Ψαρά.

Ήδη, όπως είπε ο κ. Λιάπης, έχει υπάρξει η σχετική συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί του θέματος προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ακόμη συμπληρωματική συγκοινωνιακή σύνδεση στα νησιά της άγονης γραμμής που έχουν έως χίλιους πεντακόσιους κατοίκους.

Σε δηλώσεις του στα Ψαρά ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών τόνισε:
«Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα υδροπλάνα για τις μετακινήσεις τους σε νησιά και παράκτιες περιοχές.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει φτιάξει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη υδατοδρομίων και τη λειτουργία υδροπλάνων (Νόμος 3333/2005). Έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, λύνοντας σημαντικά προβλήματα σύνδεσης νησιών. Απαντάμε στο αίτημα για αεροπορική σύνδεση χωρίς όμως να δεσμεύουμε τεράστια κονδύλια από τα χρήματα των φορολογουμένων για την κατασκευή αεροδρομίων που δεν θα ήταν βιώσιμα και δεν θα είχαν την απαιτούμενη επιβατική κίνηση.

Έχουμε προχωρήσει στην αδειοδότηση υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Παξούς, Γιάννενα, Λευκάδα, Ιθάκη, Πάτρα Λαύριο, Ίο και το Πόρτο Καράς και θα ακολουθήσουν στην Πάτμο, την Τήνο, την Αμοργό και τη Φολέγανδρο.

Ταυτόχρονα προωθούμε, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, νομοθετική ρύθμιση για την εξασφάλιση επιδότησης για τη λειτουργία γραμμών υδροπλάνων σε απομακρυσμένα - μικρά νησιά χωρίς αεροδρόμιο, όπως τα Ψαρά. Ήδη έχει υπάρξει η σχετική συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί του θέματος προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια ακόμη - συμπληρωματική συγκοινωνιακή σύνδεση στα νησιά της άγονης γραμμής που έχουν έως χίλιους πεντακόσιους κατοίκους.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να διευκολύνουμε τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών. Για να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην ηπειρωτική χώρα. Για να δώσουμε μια νέα προοπτική στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό».



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα