Η πρώτη φωτιά της θερινής περιόδου στη Νότια Ρόδο

Η πρώτη μεγάλη φωτιά της χρονιάς εκδηλώθηκε χθες στη Νότια Ρόδο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε σε θαμνώδη περιοχή μεταξύ Γενναδίου και Βατίου χθες το μεσημέρι και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι ήταν ασθενείς, χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών, για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ.
Εν τω μεταξύ ο νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων από σήμερα και μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου, από ώρα 21.00 στις 06.00 στους δασικούς δρόμους των νησιών Ρόδου και Καρπάθου.
Με αφορμή τη χθεσινή πυρκαγιά, τίθεται εκ νέου επί τάπητος το θέμα της επαναλειτουργίας της εταιρείας που έχει η ΤΕΔΚ για τη δασοπροστασία. Για το λόγο αυτό ο νομάρχης συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Μιχάλη Κορδίνα, ενώ ο γραμματέας της Στέλιος Ρηνιού δήλωσε στην ΕΡΑ ότι μέχρι στιγμής δεν προσελήφθη προσωπικό γιατί δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την πληρωμή του, μετά την άρνηση ορισμένων Δήμων να διαθέτουν στην ΤΕΔΚ το 10% από το φόρο εισοδήματος. Υπογράμμισε πάντως ότι η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει έστω και με λιγότερο προσωπικό.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα