Ο Γ. Παπανδρέου στην Κάρπαθο

Θερμή υποδοχή, επεφύλαξαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι κάτοικοι στην Κάρπαθο, ο οποίος μετέβη εχθές το απόγευμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επέλεξε το ακριτικό νησί για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του δεσμευόμενος για την υλοποίησή του, που στόχο έχει την ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων, της νησιωτικής Ελλάδας. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους κατοίκους του ορεινού χωριού Όλυμπος, τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο διάλογος για την ενημέρωση των πολιτών για το πρόγραμμα του Κινήματος ξεκινάει από την Κάρπαθο. Ο νησιώτης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και ισότιμος πολίτης της χώρας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη γεωγραφική θέση της Καρπάθου στα σύνορα της χώρας, που αυτό έχει ως συνέπεια να αισθάνεται την απειλή. Και υποσχέθηκε στους κατοίκους του νησιού ότι θα είναι συμπαραστάτης στους αγώνες τους. Ανέφερε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερο βάρος στις υποδομές των νησιών και ιδιαίτερα στις συγκοινωνιακές υποδομές και υποσχέθηκε πλοίο κάθε μέρα σε κάθε νησί. Επίσης, δίνει έμφαση στον τομέα της παιδείας, ώστε τα παιδιά στα νησιά να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις δυνατότητες με τα παιδιά στην υπόλοιπη χώρα. Ιδιαίτερο βάρος δίνει και στην υγεία, καθώς προβλέπεται η λειτουργία Κέντρου Υγείας σε κάθε νησί, αλλά και η δημιουργία συνθηκών για τη γρήγορη αερομεταφορά όταν χρειάζεται.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη φροντίδα για τους αγρότες με την αυξημένη σύνταξη. Για την ανάπτυξη των νησιών τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στην παράδοση. Επίσης, στον προϋπολογισμό θα περιλαμβάνεται συγκεκριμένος κωδικός, τα κονδύλια του οποίου θα διατίθενται αποκλειστικά στα νησιά. Το σύντομο χαιρετισμό του κ. Παπανδρέου ακολούθησαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία της εκκλησίας, στις οποίες πήρε μέρος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί στις εκδηλώσεις στη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που θα γίνουν με την συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, ύστερα από αερομαχία στον εναέριο χώρο του Αιγαίου νότια της Καρπάθου, και στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του. Στο μνημόσυνο θα παραστεί ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο αρχηγός της Αεροπορίας Γιάννης Γιάγκος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα