Επεισόδια και συλλήψεις στη Ρόδο

Επεισόδια μικρής έκτασης από ομάδα μαθητών σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης οι αστυνομικοί χρειάστηκαν να ρίξουν δακρυγόνα ενώ 7 άτομα συνελήφθησαν για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, για εξύβριση και ένας εξ αυτών για κακόβουλη βλασφημία. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας 39άχρονος ο οποίος έχει απασχολήσει και άλλοτε τις αρχές με την παραβατική του συμπεριφορά.
 
Την ίδια ώρα ποινικές διώξεις για έκρηξη από κοινού από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας και σε ανθρώπους, για κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς από κοινού σε πράγματα που χρησιμοποιούνται για κοινό όφελος και για την πρόκληση πυρκαγιάς και τέλος για διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου  Γιώργος  Οικονόμου σε βάρος των 10 ατόμων που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας καθώς προκαλούσαν καταστροφές στο κέντρο της πόλης.Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μέχρι να γίνει αυτό  θα κρατούνται στο Αστ.Τμήμα Ρόδου.  
 
Εξ άλλου αγωγές κατά  των συλληφθέντων για τις προχτεσινές ζημιές που προκάλεσαν στο κέντρο της πόλης, θα καταθέσει ο Δήμος Ροδίων. Μια πρώτη εκτίμηση ανεβάζει το ύψος των ζημιών σε περίπου 30 χιλιάδες ευρώ που κατά τον Χατζή Χατζηευθυμίου «κάποιος πρέπει να τις πληρώσει».
 

«Κανείς δεν δικαιούται να καπηλεύεται το θάνατο ενός αδικοχαμένου νέου με καταστροφές, τραμπουκισμού και βωμολοχίες, δήλωσε ο περιφερειάρχης  Χαράλαμπος Κόκκινος, τονίζοντας πως με τη βία δεν επιστρέφει πίσω μια ανθρώπινη ζωή, ενώ τόνισε ότι το παρακράτος δεν θα επιβληθεί στο κράτος.
Με δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή όσο και για τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς ζητώντας παράλληλα  την ταχύτερο δυνατόν παραίτηση του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα