Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταδικάζει τη δολοφονία του μαθητή

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καταδικάζει τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή από ειδικό φρουρό το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκέμβρη. Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά κρούσματα αστυνομικής βίας (άγριος ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, χτύπημα εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων, βία σε βάρος μεταναστών κ.λ.π.) τα οποία προφανώς δεν αποτελούν «μεμονωμένα περιστατικά». Η χρόνια ατιμωρησία της αστυνομικής βίας ουσιαστικά ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές  και καλλιεργεί την αυθαιρεσία.  Είναι σαφές,  ότι με την καταστολή  επιχειρείται η παθητική αποδοχή της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και η πολιτική της καταστολής  οδηγεί νομοτελειακά στην βία

Είναι υποχρέωση των εργαζομένων, της νεολαίας και  όλων των δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια επιβολής κρατικής τρομοκρατίας .

Για την  αντιμετώπιση αυτής της  πολιτικής δεν φτάνει μόνο η τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Η απόκρουση αυτής της πολιτικής   είναι ζήτημα που αφορά πρώτα και κύρια το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα. Η συσπείρωση των εργαζομένων και της νεολαίας στα συνδικάτα , τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες , το δυνάμωμα της συλλογικής δράσης είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στην πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας.  

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα