Τραυματισμοί αστυνομικών στη Ρόδο

Οκτώ αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Μεσοδιακάκης τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη της Ρόδου στην διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ρόδου 5 άτομα εκ των οποίων συνελήφθη 23χρονος φοιτητής, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποχή από τα μαθήματά τους έκαναν σήμερα οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων στη Μεσσηνία, σε ένδειξη οργής και διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου μαθητή, στην Αθήνα. Επιπλέον, μαθητές από όλα τα σχολεία της Καλαμάτας πραγματοποίησαν το πρωί συλλαλητήριο, στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, όπου για αρκετή ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

    Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές εμφανίστηκαν στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου έγραψαν συνθήματα στους τοίχους της κεντρικής πλατείας και πέταξαν μπογιές σε καταστήματα, τράπεζες και στο Δικαστικό Μέγαρο, χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω φθορές.

    Πολιτικές παρατάξεις της Αριστεράς εξήγγειλαν γι' απόψε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα