Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Σάμο και Ικαρία

Εκτεταμένες ζημιές στο νομό Δωδεκανήσων προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το πρωί τη χώρα. Οι ισχυροί άνεμοι έντασης δέκα μποφόρ γκρέμισαν έναν τοίχο στο δεύτερο γυμνάσιο Σάμου, ο οποίος καταπλάκωσε διερχόμενο όχημα προξενώντας του σοβαρές υλικές μόνο ζημιές. Αγιο είχε και οδηγός αυτοκινήτου στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κοντακαίικων, όταν δέντρο έπεσε πάνω του χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Στον Αγιο Κωνσταντίνο οι κάτοικοι είδαν και πάλι τη θάλασσα να φτάνει έξω από τα σπίτια τους, ενώ ο δρόμος γέμισε πέτρες και θάλασσα με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία.

Στο δήμο Πυθαγορείου ο άνεμος παρέσυρε ένα κομμάτι της σκεπής του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ σε τμήμα του οδικού δικτύου από την Παγώνδα στους Σπαθαραίους σημειώθηκε παγετός με αποτέλεσμα να χρειαστεί το συνεργείο της Νομαρχίας να ρίξει αλάτι για να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην Ικαρία διεκόπη για αρκετή ώρα η ηλεκτροδότηση σε κάποια χωριά βόρεια του δήμου Αγίου Κηρύκου, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε βάρκες στα λιμάνια Ευδήλου, Αγίου Κηρύκου καθώς και στο λιμάνι των Φούρνων.

Ακόμη, έχουν ματαιωθεί όλα τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά προς Σάμο, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν χθες οι απογευματινές πτήσεις της ΟΑ και της Aegean, όυτε και οι σημερινές.

Οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στις απογευματινές πτήσεις αν και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Εξασθένιση των ακραίων καιρικών φαινομένων αναμένεται από αύριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα