"Ελάτε να επισκεφτούμε τα νησιά των Κυκλάδων κολυμπώντας"!

«Το πλοίο είναι για τους μαλθακούς. Ελάτε να επισκεφτούμε τα νησιά των Κυκλάδων κολυμπώντας». Με αυτό το πρωτοποριακό σύνθημα μία εταιρεία με έδρα τη Μελβούρνη «στοχεύει» σε ακούραστους τουρίστες που έχουν σκοπό να επισκεφτούν την Ελλάδα με ένα... εναλλακτικό πρόγραμμα!

«Οι Κυκλάδες είναι συνώνυμες με τις πιο όμορφες παραλίες και τα πιο κρυστάλλινα νερά. Δεν σας καλούμε απλώς να έρθετε να τα δείτε, αλλά να τα επισκεφτείτε κολυμπώντας», υπογραμμίζει στη διαφήμισή της η εταιρεία Swimtrek. Και όπως φαίνεται, ο νέος αυτός τρόπος διακοπών αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Τα νησιά της χώρας μας, και κυρίως οι μικρές Κυκλάδες, η Πάρος, η Νάξος, η Αντίπαρος, βρίσκονται πρώτα στις λίστες προτίμησης των 1.000 «τολμηρών» που διάλεξαν αυτό τον τρόπο για το ταξιδάκι τους. Ακολουθούν τα νησιά της Αυστραλίας, η Μάλτα, η Κροατία, η Γερμανία και τα βρετανικά νησιά.

Το κολύμπι πάντως στην ανοικτή θάλασσα δεν μπορεί να θεωρηθεί οικονομική λύση, αφού για να ζήσει κάποιος αυτή την εμπειρία θα πρέπει, εκτός από τις καλές απλωτές, να διαθέσει και 1.000 ευρώ. Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια από και προς τα νησιά, παρά μόνο η διαμονή και η ημιδιατροφή.

Οπως εξηγεί η εκπρόσωπος της εταιρείας στην Αυστραλία, Μαρί Στριπ: «Οσοι συμμετέχουν πρέπει να ξέρουν καλό κολύμπι, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι ιδιαίτερα γρήγοροι. Συνήθως καλύπτεται μία απόσταση πέντε χιλιομέτρων την ημέρα και υπάρχει αρκετός χρόνος για ξεκούραση στο κάθε νησί, αλλά και ειδικό σκάφος όπου μπορούν να ανέβουν εκείνοι που κουράστηκαν». Οπως σημειώνει, οι Κυκλάδες είναι ο αγαπημένος προορισμός των επισκεπτών-κολυμβητών, καθώς δεν υπάρχουν καρχαρίες και τα νερά είναι κρυστάλλινα, ενώ το «ξεκούραστο» ταξίδι συνοδεύεται και από πεζοπορία στα νησιά!
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα