Πώς θα πάτε φτηνές διακοπές – Ιδέες για χαμηλά μπάτζετ

Πώς θα πάτε φτηνές διακοπές – Ιδέες για χαμηλά μπάτζετ

Με την ακρίβεια να καλπάζει και τον μέσο μισθό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι διακοπές μοιάζουν ένα όνειρο απατηλό. Οι τιμές των ξενοδοχείων πλέον έχουν εκτιναχθεί και αρκετοί αναγκάζονται να ζητήσουν από φίλους και γνωστούς με εξοχικά σπίτια να τους φιλοξενήσουν. Όμως αυτή δεν είναι πραγματικά μία βιώσιμη λύση.

Επειδή το έχω κάνει κι εγώ, αισθάνθηκα σα να επαιτώ για λίγες μέρες ξεκούρασης μακριά από τη βουή και το καυσαέριο της Αθήνας. Ακόμα κι αν ο φίλος είναι πρόθυμος και σου τονίζει ότι δεν περιμένει κάποιο αντάλλαγμα από εσένα, η ηθική σου δεν μπορεί να το επιτρέψει, οπότε με την πρώτη ευκαιρία ψάχνεις τρόπο να βγάλεις την υποχρέωση από πάνω σου.

Τις τελευταίες μέρες καθώς έψαχνα για έναν οικονομικό προορισμό για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, κατάλαβα ότι αυτός δεν υπάρχει. Τουλάχιστον για το δικό μου budget. Βέβαια, στην ίδια κατάσταση είναι αρκετοί Έλληνες. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 77,3% των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και το 40% της (υποτιθέμενης) μεσαίας τάξης της χώρας, αδυνατούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες τους. Επομένως τα διαθέσιμα χρήματα για τις φετινές διακοπές είναι πραγματικά ελάχιστα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές και το πιο πιθανό είναι να μην επαρκούν ούτε για ένα ταξίδι μέχρι την κοντινή και πανέμορφη Πελοπόννησο.

Αν δεν σας αρέσει η φάση του camping, τότε μπορείτε να στραφείτε σε πλατφόρμες ανταλλαγής σπιτιών όπως το HomeExchange ή φιλοξενίας όπως το Couchsurfing. Πρόκειται για δύο ταξιδιωτικές τάσεις οι οποίες αν και υπάρχουν αρκετά χρόνια, έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο ως εναλλακτικές οικονομικές και ηθικές λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο: olafaq.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα