Χρυσή αμμουδιά χιλιομέτρων μόνο μια ώρα μακριά από την Αθήνα

Κάποιες φορές ο παράδεισος είναι κοντά μας και εμείς ουτε καν το περιμένουμε. Με μόλις 10 ευρώ βενζίνη και ούτε μία ώρα από τις παρυφές της Αθήνας, μπορείτε να βρεθείτε στον παράδεισο.

Σπάνιο δάσος κουκουναριάς (είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα), άνω των 3 χιλιομέτρων χρυσής αμμουδιάς και ρηχά, τιρκουάζ νερά συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό πολύ κοντά στην Αθήνα. Πετάμε και στην ουσία ξανανακαλύπτουμε την παραλία του Σχοινιά με τη ματιά από ψηλά, υπό νέα οπτική. Μερικά στοιχεία για την περιοχή:

Ο Σχοινιάς ή Σχινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής. Στην περιοχή του Σχοινιά διαμορφώνονται έλη τα οποία αποτελούν σημαντικό υδροβιότοπο.

Στον Σχοινιά επίσης υπάρχει και ένα από τα μεγαλύτερα δάση κουκουναριάς στην Ελλάδα (ο Σχοινιάς μαζί με το δάσος της Στροφυλιάς στην Αχαΐα και το δάσος Κουκουναριάς στη Σκιάθο είναι τα σημαντικότερα δάση κουκουναριάς στην Ελλάδα, τα οποία φέρουν το σπάνιο είδος πεύκου Κουκουναριάς Pinus Pinea). Η παραλία του Σχινιά είναι δημοφιλής για καλοκαιρινά μπάνια.

Στην περιοχή του Σχοινιά δημιουργήθηκε το κωπηλατοδρόμιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, χωρητικότητας 14.000 θέσεων.

Στο δυτικότερο άκρο της παραλίας του Σχοινιά τοποθετείται το μέρος όπου διεξήχθη η μάχη του Μαραθώνα, ενώ κοντά σε αυτή την περιοχή (περίπου 4 χλμ.) βρίσκεται και ο Τύμβος του Μαραθώνα.

Η παραλία του Σχοινιά είναι δημοφιλής για καλοκαιρινά μπάνια, ενώ κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί και για γυρίσματα ταινιών (π.χ. το 1971 στην ταινία Κατάχρησις εξουσίας με τον Νίκο Κούρκουλο, όπου στον Σχοινιά διαδραματίζεται το φινάλε της ταινίας και το 2008 στην ταινία Ι4 – Λούφα και απαλλαγή, όπου το στρατόπεδο στο ακριτικό νησί της πλοκής, βρίσκεται στο δάσος του Σχοινιά)

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα