Το ελληνικό νησί στο Top 25 του National Geographic για το 2023

Κατασκευή Ιστοσελίδων, E-shop Greenweb

 Ένα ελληνικό νησί, η Κάρπαθος συμπεριλήφθηκε σην ετήσια λίστα του National Geographic που με τους 25 πιο συγκλονιστικούς προορισμούς του κόσμου για το 2023 στην υποκατηγορία της διατήρησης τοπικών κοινοτήτων.

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοφιλές μέσο, προκειται για ένα καταπληκτικό και πανέμορφο μέρος στο οποίο οι γυναικείες επιχειρήσεις πρωτοστατούν στον τουρισμό αειφορίας.

Η Κάρπαθος πλαισιώνεται από μέρη της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερινής και της Αφρικής. Ο εκτενής κατάλογος περιλαμβάνει στην ίδια κατηγορία ο Μιλγουόκι, την Αμπέρτα του Καναδά, το Λάος και τη Γκάνα, ενώ ακολουθούν 20 ακόμη προορισμοί στις επιμέρους κατηγορίες φύση, περιπέτεια, οικογένεια και πολιτισμός.
Η διάκριση από τον Guardian

Προηγήθηκε μία ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για το μαγευτικό νησί της παράδοσης από τον Guardian που κατέταξε την Κάρπαθο στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 5 καλύτερα μη δημοφιλή νησιά της Ευρώπης μαζί με νησιά της Ιρλανδίας, των Αζόρων, της Εσθονίας, της Σικελίας και της Κροατίας.

Εντυπωσιασμένη η αρθρογράφος παρομοιάζει τις κορυφές των βουνών της με «μαρέγκα» οι οποίες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό πίσω από τις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού.

«Η Κάρπαθος διαθέτει έναν ανεκτίμητο φυσικό πλούτο που μαζί με την παραδοσιακή κληρονομιά των κατοίκων της συνθέτουν έναν προορισμό ο οποίος ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ταξιδιωτών και εκτός της υψηλής περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε θέτουμε νέους στόχους προβολής και ανάπτυξης με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.
«Έκρηξη» τουρισμού

Τη μεγάλη δυναμική του προορισμού ως προς τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου ανέδειξε νέα στατιστική ανάλυση εξειδικευμένης εταιρείας μάρκετινγκ που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ομάδα εργασίας του τουρισμού του δήμου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Κάρπαθος για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο βρέθηκε στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας με κριτήριο την ποσοστιαία αύξηση αφίξεων εσωτερικού και εξωτερικού, η οποία ξεπέρασε το 60% σε σχέση με πέρσι. Επιπλέον, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις της για τον Οκτώβριο παρουσίασαν ιστορικό υψηλό για τα τελευταία 35 έτη.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα του National Geographc 

Δείτε ακόμα