Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια της Ελλάδας. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες, πάρτε λίγη έμπνευση για τις βουτιές των καλοκαιρινών διακοπών σας για το 2020 και φύγαμε!

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Συνήθως μία παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μίας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου.

Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά ‘’τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου’’. Το ελληνικό όνομα της σημαίνει κοιλιά της αγελάδας. Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο διαφυλαγμένο νερό, υπάρχει μία σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους φλαμίνγκο.

Κολώνα, Κύθνος

H παραλία Κολώνα ή οι παραλίες στην Κολώνα είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα της Κύθνου.

Χωρίζεται στη μέση δημιουργώντας δύο πανέμορφες αμμουδιές. Μια στενή λωρίδα άμμου συνδέει το νησί της Κύθνου με το νησάκι του Αγίου Λουκά.

Έχει κρυστάλλινα νερά και καταγάλανο χρώμα όπου σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια άμμο δημιουργεί ένα φανταστικό τοπίο. Και οι δύο πλευρές της παραλίας είναι προστατευμένες από τον αέρα.

Πλάκα, Νάξος

Η παραλία της Πλάκας είναι οργανωμένη αλλά ήσυχη, με πεντακάθαρα νερά ιδανικά για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, δυνατότητα που υπάρχει καθώς λειτουργεί αντίστοιχη επιχείρηση. Κατά μήκος της θα συναντήσετε καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες και mini market, έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ευχάριστη διαμονή σας.

Η Πλάκα συνδέεται την πόλη της Νάξου με λεωφορείο, τα δρομολόγια του οποίου είναι ανά 15′. Έτσι, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρεθείτε στα πιο κεντρικά σημεία του νησιού, στο λιμάνι και στα υπόλοιπα όμορφα χωριά για να εξερευνήσετε το μεγαλύτερο Κυκλαδονήσι.

Σαρακήνικο, Μήλος

Μοναδικής ομορφιάς η ξακουστή παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο. Το σεληνιακό αυτό τοπίο είναι απίστευτο. Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στην σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι και μια εμπειρία αξέχαστη για εσάς που θα το επισκεφτείτε.

Το Σαρακήνικο, το οποίο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές, έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο, ενώ συνιστάται να το επισκεφτείτε όταν δεν πνέουν στο νησί βόρειοι άνεμοι.

Αξίζει να το δείτε όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τις νύχτες με πανσέληνο, μιας και οι κατάλευκοι βράχοι από μαλακό υλικό αντανακλούν έντονα το φως, ακόμα και του φεγγαριού, και δημιουργούν ένα τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Άγιος Προκόπιος, Νάξος

Για την παραλία αυτή θα έχετε ακούσει γιατί είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και ίσως και της Ευρώπης. Βρίσκεται 5 χλμ μακριά από την πόλη της Νάξου, σε απάνεμη τοποθεσία, διαθέτει λευκή άμμο και απλώνεται σε μήκος 1.5 χλμ.

Είναι καλά οργανωμένη και προσφέρει στους επισκέπτες πολλές δυνατότητες για ηλιοθεραπεία αλλά και για θαλάσσια σπορ κάθε είδους.

Εδώ θα απολαύσετε τη φυσική ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Στην άκρη της παραλίας θα βρείτε το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου. Πίσω από τους αμμόλοφους κρύβεται ένας οικισμός με ξενοδοχεία, καφενεία και μπαράκια.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από την κοντινή πρωτεύουσα με πυκνά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί και αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Ναυάγιο, μια από τις διασημότερες παραλίες του κόσμου!

To Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία του νησιού και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης ,το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο.

Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαντολλογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμένο καράβι με το φορτίο του, και κατ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη. Δεν είναι τυχαίο πως διεθνείς εφημερίδες την συγκαταλέγουν μέσα στις 23 ομορφότερες παραλίες του κόσμου.

Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Χάρη στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.

Παραλία Σίμος, Ελαφόνησος

Γνωστότερη όλων των παραλιών της Ελαφονήσου, το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο (Σίμος) στην Νότια πλευρά του νησιού, αλλά και η μοναδική στο νησί με βότσαλο που είναι καλά κρυμμένη πίσω από την νησίδα το Αγλύφτη στα Δυτικά του νησιού.

Ο Σίμος αποτελεί τη μικρή παραλία στο μαγευτικό δίδυμο μικρής και μεγάλης παραλίας στο νότιο τμήμα της Ελαφονήσου.

Απίστευτα χρώματα σμαραγδένιας θάλασσας και λεπτή αμμουδιά 500 μέτρων ακτογραμμής σε χρυσόλευκο χρώμα, αμμοθίνες μοναδικές στην Ελλάδα που φτάνουν στο εκπληκτικό ύψος των 10 μέτρων. Μοναδικής χλωρίδας τόπος με κρίνους της θάλασσας και θαλασσόκεδρα, φύονται, εκεί όπως και στις υπόλοιπες αμμουδερές παραλίες της Ελαφονήσου. Η παραλία τον Αύγουστο γεμίζει με χιλιάδες συστάδες λευκά κρίνα της θάλασσας.

Παραλία Λαλάρια, Σκιάθος

Για τους περισσότερους τα Λαλάρια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι η ομορφότερη παραλία της Σκιάθου, και όχι μόνο. Και πώς να μην ισχύει κάτι τέτοιο όταν η εντυπωσιακή όψη της αποτελείται από έναν μεγαλοπρεπή και επιβλητικό κατακόρυφο βράχο, που ξεκινάει από την κορυφή της πλαγιάς και καταλήγει ορμητικός πίσω ακριβώς από το σημείο της ακρογιαλιάς;

Το όνομά της το οφείλει στα άσπρα βότσαλα που την καλύπτουν, τα οποία οι ντόπιοι ονομάζουν λαλάρια. Στην άκρη στέκει αγέρωχη «Τρύπια Πέτρα», ο χαρακτηριστικός βράχος της παραλίας.

Η παραλία δεν διαθέτει καν αναψυκτήριο οπότε φροντίστε να πάρετε νερό και τα απαραίτητα ενώ απαγορεύεται αυστηρά η συλλογή βότσαλων. Σημειώστε ότι προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, με τα καραβάκια που πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές από το λιμάνι της Χώρας.

Μύρτος, Κεφαλλονιά

Η παραλία Μύρτου ή απλά Μύρτος στην Κεφαλονιά, είναι μια από τις διασημότερες της Μεσογείου. Θεωρείται η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά του νησιού.

Βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, στο Δήμο Πυλαρέων, 30 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι. Το πιο κοντινό χωρίο είναι τα Διβαράτα, 2,5 χλμ νότια της παραλίας. Έχει άσπρα βότσαλα και γαλάζια νερά λόγω των ρευμάτων της περιοχής. Η παραλία περιβάλλεται από γκρεμούς και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα. Στην άκρη της υπάρχει μια μικρή σπηλιά.

Η παραλία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και έχει αναδειχθεί 11 φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας, περισσότερες από κάθε άλλη παραλία.

Παραλία Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Η διάσημη παραλία Εγκρεμνοί, μήκους 2 χλμ. που γύρω της υπάρχουν εντυπωσιακοί γκρεμοί, θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου. Το τοπίο παραπέμπει στην Καραϊβική, καθώς τα νερά έχουν χρώμα τιρκουάζ και είναι κρυστάλλινα.

Η παραλία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας και ένα φιδωτό μονοπάτι οδηγεί τους επισκέπτες σε αυτό τον παράδεισο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα